Liga Campionilor: AS Roma - Liverpool

Analiza meciuri

AS Roma vs Liverpool - Champions League


In tur s-a desfasurat un adevarat festival de goluri intre cele doua echipe. Liverpool are un advantaj considerabil dupa victoria cu scorul de 5-2, cu toate acestea ei au condus meciul cu 5-0 iar acum lasa sperante si Romei ca ar mai avea sanse pentru finala. Sapatamana trecuta Roma a castigat meciul din Serie A cu 4-1, in timp ce Liverpool a reusit doar o remiza 0-0 in meciul jucat pe teren propriu. Ultimul meci intregistrat in Roma a celor doua echipe terminandu-se fara gol marcat de ambele tabere.


AS Roma


Romanii pierd pentru a treia oara consecutiv prima etapa din turul eliminatoriu, dar incaseaza  de aceasta data cele mai multe goluri. Piezand impotriva Shakhtiorului in deplasare cu 2-1 a fost acceptabil, reusind apoi sa castige acasa cu scorul de 1-0. Dupa ce Barcelona ia batut cu 4-1 nimeni nu le-ar mai fi dat sanse, dar acestia etaland un joc foarte bun pe teren propriu au reusit sa obtina scorul necesar - 3-0 pentru a accede in turul urmator. Pe Enfiend, Roma a jucat bine primele 20 minute, reusind sa isi creeze unele ocazii si chiar sa inscrie daca ar fi avut putin noroc, dar apoi  adversarii le-au gasit punctele slabe in strategia lor de loc - reusind sa isi creeze un advantaj de cinci goluri. Romanii reusind sa se trezeasca abia in finalul meciului inscriind doua goluri, iar  acum se gasesc in aceeasi situatie ca si cea impotriva Barcelonei, fiind nevoiti sa castige cu 3-0 pentru a juca finala.


Liverpool


Cu siguranta se simte confortabila dupa rezultatul obtinut in tur, unde au reusit sa isi creeze un advantaj de 3 goluri. Cu toate acestea ei au beneficiat de o diferenta si mai mare, care le-ar fi garantat accederea in finala, insa acum trebuie sa fie atenta, adversarii anuland o diferenta similara de goluri recent.
In sferturi Liverpool s-a mai aflat in advantaj de 3 goluri si in fata celor de la Manchester City, dar cand s-au gasit in postura de a proteja rezultatul din tur, au intampinat dificultati in prima repriza, dupa ce adversarii au marcat. Avandu-l in echipa pe cel mai bun atacant al lumii - Salah, sunt indreptatiti in speranta de a marca un gol sau chiar mai multe pentru a le usura accederea in finala Champions League.

 

 

{{notification_msg}}