Islanda se pregăteşte pentru Euro 2016: Norvegia - Islanda

Analiza meciuri

Norvegia – Islanda

In acest meci amical care va fi intre doua tari scandinave, avem doar o participanta la turneul final din Franta. Este vorba de Islanda, care a reusit sa se califice pentru prima data la o competitie importanta. Norvegia a fost eliminata la baraj, de catre Ungaria. Aceste doua nationale s-au intalnit, in grupa din preliminariile pentru Cupa Mondiala din Brazilia, unde Islanda a reusit sa castige pe teren propriu si sa remizeze in deplasare. Sa nu uitam ca s-au luptat si pentru calificarea la Euro 2012, cand Norvegia a triumfat in ambele partide.

Norvegia

Multi sunt de parere ca Norvegia este mai buna decat Islanda, insa acum se afla intr-o faza de reconstructive si acesta ar fi un motiv pentru care a ratat calificarea. Rezultatele bune vor urma de acum inainte, dar sa nu uitam ca a invins-o cu 2-0 pe Croatia in precedenta campanie de calificare. Insa acea victorie nu a fost de ajuns ca sa termine grupa in fata Croatiei, asa ca fiind a 3 a clasata a fost nevoita sa joace barajul cu Ungaria. Nu a evoluat deloc bine in aceasta dubla, in care a pierdut acasa cu 1-0, dupa care a fost infranta si deplasare cu 2-1. Au urmat cateva meciuri amicale in care a terminat la egalitate 0-0 cu Estonia, a castigat acasa cu 2-0 in fata Finlandei, iar acum cateva zile in urma a pierdut cu 3-0 in Portugalia. Din aceste motive ne asteptam ca antrenorul Hogmo sa faca modificari majore in echipa de start.

Islanda

S-a calificat pentru prima data la Campionatul European si spera sa faca o figura frumoasa in Franta. Referitor la grupa din care a facut parte in preliminarii, a reusit sa termine pe locul 2, in spatele Cehiei, dar in fata Turciei si a Olandei. Islanda in meciurile amicale a dezamagit, deoarece a pierdut de 5 ori si a obtinut doar o victorie. In luna martie s-a impus in duelul cu Grecia cu 3-2, dupa ce a fost condusa cu 2-0. Victoria a fost si mai importanta cand ne amintim ca majoritatea titularilor au lipsit, dar acum in partida cu Norvegia, antrenorul Lagerback are la dispozitie toti jucatorii, asa ca ne asteptam sa o vedem in cea mai puternica formula.

{{notification_msg}}