Irlanda se pregăteşte pentru Euro 2016: Irlanda – Olanda

Analiza meciuri

Irlanda – Olanda

Acest duel amical inainte de Campionatul European din Franta, o pune fata in fata pe Irlanda,care s-a calificat la turneul final si pe Olanda care spre uimirea tuturor a ramas acasa, in ciuda faptului ca este o echipa cu numerosi jucatori de valoare. Irlandezii au reusit calificarea dupa un egal si o victorie in barajul cu Bosnia Hertegovina, insa vor intalni in faza grupelor adversare puternice precum: Italia, Suedia si Belgia. Olanda a jucat 3 meciuri amicale pana acum, din care a obtinut doua victorii si o data a fost infranta, iar urmatoarele dueluri pe care le va disputa vor fi cu Austria si Polonia. Ultima intalnire directa dintre aceste doua nationale a fost in anul 2006, in Dublin, care s-a incheiat cu victoria Olandei cu scorul de 4-0.

Irlanda

Se pregateste pentru turneul final din Franta, iar acesta va fi primul meci amical inainte de a o intalni pe Suedia. Al doilea meci de pregatire va fi cu Belarus, miercuri, fiind ultimul duel inaintea inceperii Campionatului European. In Franta, va da piept cu echipe nationale greu de invins printre care le enumeram pe Belgia, Suedia si Italia. Trebuie sa va reamintim ca Irlanda a jucat barajul pentru calificare cu Bosnia Hertegovina. Irlandezii au castigat cu Elvetia,care si ea va fi prezenta la Euro 2016, apoi au remizat cu Slovacia care de asemenea va luat parte la turneul final. Antrenorul O’Neill a convocat 35 de jucatori si sigur nu vor reusi toti sa joace in Franta, iar acum vor fi selectati cei mai buni. Vor lipsi mai multi jucatori printre care se numara: R.Keane, Eliot, Murphy, Given si Hendrick.

Olanda

Acum se afla intr-o situatie in care joaca amicale doar cu echipe ce s-au calificat la Euro, dar putem spune ca este in faza de pregatire pentru urmatoarele preliminarii, pentru ca in mod cert nu mai vrea sa aiba parte de un asemenea esec. Imediat dupa duelurile pentru calificarea la turneul din Franta, a jucat doua meciuri amicale cu Anglia si Tara Galilor, pe care le-a castigat. A suferit si o infrangere in fata Frantei, pe teren propriu. Antrenorul Blind a convocat 26 de jucatori pentru aceasta confruntare, dar totusi vor lipsi multi, precum: Robben, Rekik, Vrij, Snejider si van Persie. Este posibil sa-i vedem in teren pe Ramselaar si Strootman.

{{notification_msg}}