Început de etapă în Ligue 1: SC Bastia – AS Monaco

Analiza meciuri

SC Bastia – AS Monaco

Primul meci al etapei cu numarul 26 din Ligue 1, va fi un duel intre doua echipe aflate in partile opuse ale clasamentului. Echipa gazda, Bastia, se afla pe penultimul loc si are cu 36 de puncte mai putin decat liderul Monaco. Bastia vine dupa o serie de 4 infrangeri si doua remize in campionat, iar oaspetii din Monaco au inregistrat in ultima vreme 10 victorii si un rezultat de egalitate. In precedentele 7 confruntari directe din campionat s-au impus cei de la Monaco, iar Bastia a bifat un triumf acum doi ani in Cupa Ligii.

SC Bastia

Acea victorie s-a conturat printr-un penalty transformat, asa ca jucatorii antrenorului Ciccolini vor avea parte de un meci foarte greu vineri seara. Pe de alta parte, moralul echipei este afecatat de ultimele rezultate, perioada in care a fost eliminata din Cupa Frantei de catre PSG, printr-o infrangere rusinoasa cu scorul de 7-0. A remizat acasa cu Caen si Nice, iar din duelurile cu Montpellier, Nantes si Toulouse nu a obtinut nici un punct. Din acest motiv Bastia se afla la 3 puncte in spatele ocupantei locului 18, Caen, asa ca trebuie sa lupte in continuare pentru evitarea retrogradarii. O veste buna e ca va reveni atacantul Nangis si fundasul Djiku. Pe lista indisponibililor sunt urmatorii jucatori: Squillaci, Cahuzac, Boulay, Marange si Saint-Ruf.

AS Monaco

Spre deosebire de Bastia care inca nu isi gaseste ritmul, Monaco trece prin cea mai buna perioada a sezonului dupa o serie de 10 victorii si o remiza. Rezultatul de egalitate a fost pe placul lor deoarece l-au obtinut pe terenul marii rivale PSG. Monaco ocupa primul loc in Ligue 1 si are un avans de 3 puncte fata de PSG. In ultima etapa de campionat au castigat cu 5-0 impotriva celor de la Metz. Vor disputa acest meci vineri seara pentru ca saptamana viitoare au meci in Champions League impotriva englezilor de la Manchester City. In aceasta seara e posibil ca antrenorul Jardim sa menajeze cativa jucatori pentru duelul european. Din cauza accidentarilor nu vor putea evolua in aceasta seara Sidibe, Boschilia si Carrillo.

{{notification_msg}}