Început de etapă în Ligue 1: OSC Lille – AS Saint-Etienne

Analiza meciuri

OSC Lille – AS Saint-Etienne

Dupa o pauza de 3 saptamani se va realua cel mai important campionat din Franta si in acest weekend se vor juca meciurilor din etapa cu numarul 20. La inceput vom aveam un duel interesant intre ocupanta locului 12, Lille si echipa de pe pozitia a 8 a, St.Etienne, care are cu 5 puncte mai mult. Recent, ambele s-au calificat in runda a 4 a din Cupa Frantei. In confruntarea directa din toamna trecuta, St.Etienne a castigat cu 3-1.

OSC Lille

In sezonul precedent Lille s-a impus in ambele intalniri directe, iar acum spera sa obtina cele 3 puncte, mai ales ca va juca pe teren propriu. De la venirea noului antrenorul Collot, Lille a inceput sa evolueze mai bine, in special acasa, unde a inregistrat doua victorii si o remiza. In deplasare a terminat la egalitate cu Nantes, a invins-o pe Bordeaux, dar a pierdut cu Marseille. Asadar, in prezent Lille are un avantaj doar de 3 puncte fata de Caen, ocupanta locului 18. Recent a fost eliminata din Cupa Ligii Frantei de catre PSG, dar saptamana trecut s-a calificat in runda a 4 a din Cupa. Pe lista accidentatilor se regasesc: Mendes, Tallo, Sunzu, Praville si Mavabu. Trebuie sa precizam ca Obbadi, Bissouma si Sliti au fost convocati la echipa nationala.

AS Saint-Etienne

In precedentele doua etape a pierdut in deplasarea de la Lorient si a remizat acasa cu Nancy. Saptamana trecuta a invins-o in Cupa pe Croix, cu 4-1 si s-a calificat in faza urmatoare. Acum are un avantaj de 5 puncte fata de Lille, multumita rezultatelor obtinute la inceputul sezonului. A fost eliminata din Cupa Ligii de catre Nancy. Saivet si M’Bengue au fost convocati la echipa nationala si de asemenea nu vor juca vineri seara nici Salanaes, Beric, Ruffier, Tannane si Pogba, pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}