Început de etapă în Ligue 1: HSC Montpellier – Olympique Lyon

Analiza meciuri

HSC Montpellier – Olympique Lyon

Primul meci al etapei cu numarul 33 din Ligue 1, ne aduce fata in fata doua echipe care au fost campioane ale Frantei. Montpellier trece printr-o perioada nefasta si ocupa doar locul 16 in clasament, iar Lyon dupa o serie foarte buna de 4 victorii si o remiza este pe pozitia a treia, fiind ultima ce duce in Champions League. Spre uimirea tuturor Montpellier a castigat intalnirea din tur cu 4-2, luandu-si revansa pentru ca in sezonul precedent a pierdut cu 5-1 in fata celor de la Lyon.

HSC Montpellier

De la acel meci cu Lyon, a inceput sa evolueze dezastruos si acum este clar ca nu va avea viata usoara pe propriul teren. A inceput sa joace mai bine dupa sosirea noului antrenor Santz, undeva de la inceputul lunii februarie cand a reusit sa obtina 4 triumfuri si o remiza. In ultimele 4 etape a intampinat anumite probleme si a acumulat doar 4 puncte. Toate acestea au facut-o sa coboare mult in clasament, fiind momentan cu doua pozitii deasupra zonei retrogradabile. Are 4 puncte mai mult, decat echipa de pe locul 18, Ajaccio. Dupa doua infrangeri consecutive, a terminat la egalitate 2-2 cu una din echipele cu care se lupta pentru a ramane in prima liga, Guingamp. Lyon va fi mai puternica in aceste duel, pentru ca a revenit golgheterul echipei Ninga, iar la Montpellier vor lipsi cativa jucatori importanti, precum: Lasne, Congre, Berigaud si Marveaux.

Olympique Lyon

Se afla intr-o forma foarte buna inaintea acestui duel cu Montpellier, avand in vedere ca in ultimele 5 etape, a castigat de 4 ori si a terminat la egalitate o data. In felul acesta a urcat pe locul 3 in clasament si are cu 3 puncte mai putin decat Monaco, echipa de pe pozitia a doua. Este adevarat ca in spatele ei se afla Rennes si Nice, la o distanta de 1, respective doua puncte. Asta inseamna ca Lyon trebuie sa trateze cu maxima seriozitate fiecare meci pana la finalul campionatului, daca vrea sa obtina calificarea in Champions League. Din aceste motive, ne asteptam ca in meciul cu Montpellier, antrenorul Genesio sa trimita in teren aceeasi echipa de start care a castigat cu 3-1, duelul cu Lorient. Le-a expirat perioada de suspendare lui Golnalos si Rafael, fiind posibil sa-i vedem in primul 11. Vor absenta din cauza accidentarilor jucatorii: Fekir, Fofana si Kalulu.

{{notification_msg}}