Început de etapă în La Liga: FC Sevilla – Granada

Analiza meciuri

FC Sevilla – Granada

Putem spune ca este un derby andaluz, daca tinem cont de zona din care provin echipele. Sevilla se afla pe locul 4 in clasament, in timp ce Granada este penultima si se lupta pentru evitarea retrogradarii. Gazdele trec printr-o criza, deoarece din ultimele 7 partide a obtinut doar o victorie, in timp ce Granada a bifat o remiza si 6 esecuri, in tot atatea meciuri. Interesant este faptul ca in disputa din tur Granada s-a impus cu 2-1, iar in sezonul trecut a ramas in La Liga, datorita victoriei de pe acest stadion.

FC Sevilla

Trece printr-o usoara criza si dupa 6 confruntari fara victorie, a obtinut o remiza si a triumfat. Egalul s-a conturat in meciul cu Valencia, iar inainte Sevilla a invins-o cu 4-2 pe Deportivo La Coruna, intr-o partida spectaculoasa in care a condus de doua ori si abia pe final a marcat doua goluri care i-au adus cele 3 puncte. A fost eliminata din saisprezecimile Champions League de catre Leicester si acum se concentreaza doar asupra campionatului, unde si-a propus sa termine pe locul 3. Pozitia a 4 a este in siguranta, fiindca are un avantaj de 8 puncte fata de echipa urmaritoare. In prezent se afla la 3 puncte in spatele lui Atletico Madrid. Dupa victoria cu Deportivo, antrenorul Sampaoli a facut cateva modificari in primul 11, insa jocul echipei nu a stralucit. Ne asteptam sa-l vedem pe Jovetic inca din startul partidei, iar Rami si Nasri inca nu s-au recuperat complet.

Granada

Sunt sanse matematice ca Granada sa scape de retrogradare, dar are nevoie de mai multe victorii pana la finalul sezonului. Daca ne uitam peste programul pe care il are, ne este greu sa credem ca va ramane in La Liga. Evolueaza destul de modest, dupa cum s-a vazut si in ultimele 7 meciuri, in care a obtinut un punct cu Deportivo. Doua victorii la rand ar insemna foarte mult si sperantele pentru salvare vor fi tot mai mari. Dupa esecul cu Valencia, antrenorul Alcaraz a fost inlocuit cu Tony Adams, care a debutat cu o infrangere usturatoare cu 3-0, in confruntarea cu Celta Vigo. Adams este in continuare in cautarea unei formule castigatoare, insa nu va putea conta pe mijlocasul Wakaso si pe fundasul Ingason.

{{notification_msg}}