Început de etapă în La Liga: Athletic Bilbao – Las Palmas

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Las Palmas

Este un meci important, deoarece gazdele se lupta pentru un loc ce duce in Europa League. Sunt sanse mari sa indeplineasca acest obiectiv, fiindca se afla la 4 puncte distanta de Villarreal, care ocupa pozitia a 5 a. Las Palmas este aproape de mijlocul clasamentului si nu are de ce sa-si faca griji. Dupa doua victorii la rand, Athletic Bilbao a pierdut etapa trecuta disputa cu Villarreal, iar Las Palmas dupa doua infrangeri consecutive, a invins-o pe Betis cu 4-1 in partida precedenta. In confruntarea din tur Las Palmas s-a impus cu 3-1, iar ultima intalnire directa din Bilbao s-a incheiat cu scorul de 2-2.

Athletic Bilbao

Va face tot posibilul pana la sfarsitul sezonului sa ocupe un loc ce o califica in Europa League, pentru ca se afla la o distanta mare de pozitia a 4 a si nu mai spera la Champions League. Bilbao vizeaza locul 5 sau 6, la fel ca si celelalte doua echipe din “tara bascilor”, Eibar si Real Sociedad, care sunt clasate inaintea ei. Depinde cine va castiga Cupa Regelui Spaniei, pentru ca este posibil ca si pozitia a 7 a, sa duca in cupele europene. In prezent Bilbao este pe 8 si punctele acestui meci sunt foarte importante. In ultima perioada a intampinat adversari dificili precum Real Madrid, Sevilla si Villarreal. Evolueaza mult mai bine pe teren propriu si probabil antrenorul Valverde va folosi cel mai puternic prim 11, in duelul de vineri seara. O veste buna e ca va reveni Muniain in echipa de start.

Las Palmas

Este relaxata inaintea acestui meci, deoarece se afla departe de zona retrogradabila si nu se gandeste la Europa League. Are evolutii variabile, uneori joaca foarte bine, alteori este de nerecunoscut. Al doilea lucru i se intampla adesea in deplasare, fiindca este una din cele mai slabe echipe din La Liga cand nu joaca pe teren propriu. In etapa precedenta a invins-o acasa cu 4-1 pe Betis. Las Palmas a primit gol in ultimele 7 meciuri, asa ca antrenorul Setien trebuie sa schimbe ceva in defensiva. Boateng va absenta din cauza ca este suspendat si probabil Livaja il va inlocui.

{{notification_msg}}