Început de etapă în Bundesliga: SC Freiburg – Bayern Munchen

Analiza meciuri

SC Freiburg – Bayern Munchen

Este primul meci din Bundesliga din acest an, care face parte din ultima etapa a turului de campionat. Freiburg poate sa fie multumita de ce a realizat pana acum, deoarece se afla pe locul 8 si are un avantaj de 10 puncte fata de zona retrogradabila. Bayern este liderul, insa urmaritoarea Leipzig este aproape. In pauza de iarna bavarezii au obtinut cateva victorii in meciurile amicale, in timp ce Freiburg a avut doar evolutii modeste. In confruntarea directa din sezonul trecut Freiburg a invins-o acasa cu 2-1 pe Bayern Munchen.

SC Freiburg

A avut o evolutie constanta in prima parte a sezonului si s-a pozitionat la mijlocul clasamentului. Pana acum a inregistrat 7 victorii, doua remize si 7 infrangeri. In precedentele 4 etape nu a fost infranta, castigand un meci acasa si unul in deplasare, iar in celelalte partide a remizat. Inainte de asta, a avut parte de 3 esecuri la rand, fiind cea mai neagra perioada din acest sezon. Nu a facut modificari importante in lot, in pauza de iarna. Cele doua rezultate de egalitate s-au conturat cu echipe importante precum Schalke si Bayer Leverkusen. Pe Darmstadt a invins-o acasa si pe Ingolstadt in deplasare. Antrenorul Streich a folosit acelasi prim 11 in ultima perioada, in care atacantul Niederlechner s-a remarcat cel mai mult prin reusitele sale. Totusi Freiburg trebuie sa fie atenta, pentru ca in ultima partida amicala cu Club Brugge a pierdut cu 3-1.

Bayern Munchen

A trecut prin cateva perioade dificile in acest sezon. Se afla pe primul loc in clasament si are un avantaj de 3 puncte fata de Leipzig, dupa victoria din meciul direct. In etapa trecuta bavarezii i-au invins pe cei de la Leipzig cu scorul de 3-0. Trebuie sa amintim si faptul ca in Champions League s-a calificat in saisprezecimi, unde o va intalni pe Arsenal. De asemenea este prezenta si in Cupa Germaniei. In Bundesliga a fost infranta doar in Dortmund si a remizat de doua ori pe teren propriu. Primul 11 a fost schimbat de mai multe ori de antrenorul Ancelotti, avand in vedere ca are la dispozitie multi jucatori de clasa. Green si Badstuber au parasit echipa, iar Boateng si Alcantara vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}