Început de etapă în Bundesliga: Bayer Leverkusen – Schalke 04

Analiza meciuri

Bayer Leverkusen – Schalke 04

Doua echipe care au dezamagit in acest sezon sunt in situatia in care trebuie sa se gandeasca la evitarea retrogradarii, mai ales Bayer, care are doar 4 puncte mai mult fata de ultimul loc ce duce in liga secunda. Schalke este cu o pozitie mai sus decat adversara sa si are un avantaj de doua puncte. Ambele au evoluat in cupele europene, Bayer s-a oprit in saisprezecimile Champions League, iar Schalke a fost eliminata in sferturile de finala Europa League. Confruntarea din tur s-a incheiat cu infrangerea la limita cu 1-0, a echipei din Gelsenkirchen.

Bayer Leverkusen

Un sezon foarte slab pentru “farmacisti” se apropie de final si este clar ca va trebui sa faca cateva schimbari in lot. Vara trecuta a achizitionat cativa jucatori importanti si multa lume se astepta sa fie mai buna ca in campionatul precedent, cand a terminat pe locul 3. Asadar, a jucat in grupele Champions League, bifand doua victorii si 4 remize care au calificat-o in saisprezecimi, unde a fost oprita de Atletico Madrid. Noul antrenor Korkuta, sosit in luna martie pe banca tehnica, nu a putut face mare lucru. In precedentele 9 partide a obtinut doar o victorie in duelul cu Darmstadt. Recent a suferit doua esecuri si a remizat pe teren propriu cu Bayern Munchen. Ne asteptam sa-i vedem titulari pe Tah, Bellarabi si Volland.

Schalke 04

Se gandeste mai mult la un loc ce poate duce in preliminariile Europa League, insa va fi greu pentru ca va avea parte de adversari dificili si in deplasare evolueaza modest. Schalke a fost foarte aproape sa se califice in semifinalele Europa League, dar in mod surprinzator a incasat doua goluri in reprizele de prelungire de la Ajax, ce i-au adus eliminarea. Acum se lupta pentru locul 6 din Bundesliga. In etapa trecuta a remizat 1-1 cu Leipzig, multumita unui gol marcat de Huntelaar. Probabil vor fi cateva modificari in echipa de start si ii vom vedea din primul minut pe Schopf si Nastasic. M.Meyer va lipsi pentru ca este accidentat.

{{notification_msg}}