Franta Ligue 1: Olympique Lyon - OGC Nice

Analiza meciuri

Franta Ligue 1: Olympique Lyon - OGC Nice

Cu siguranta aceasta partida este cea mai asteptata din cadrul ultimei etape de Ligue 1. O victorie obtinuta de catre gazde ar insemna calificarea pentru Champions League, iar pe de cealalta parte a sasea clasata Nice inca nu are asigurat locul de Europa League. Meciul disputat in prima parte a sezonul intre cele doua echipe o declara castigatoare detasat pe Lyon cu scorul de 5-0.

Olympique Lyon

Datorita faptului ca o victorie in aceasta partida le-ar aduce calificarea in Champions League, Lyon are o motivatie suplimentara. Echipa se afla pe pozitia a treia in clasament, la un punct mai mult fata de locul patru ocupat de Marsille, insa acestia au sansa ocuparii si locului secund in clasament, ce le-ar permite avansarea directa spre Champions League, dar pe langa victoria in acest meci ar trebui ca Monaco sa piarda sau sa faca remiza in meciul cu penultima clasata Troy. Cu toate acestea mai nimeni din Lyon nu crede ca un asemenea scenariu se va produce. Datorita accidentarilor din lotul echipei nu va putea evolua fundasul Tete si atacantul Diaz.

OGC Nice

Acest meci vine in urma unei etape care sa dovedit valoroasa pentru Nice, reusind victoria impotriva lui Caen cu 4-1. Victorie ce o reinstaleaza pe pozitia a sasea a clasamentului, ultima pozitie ce permite avansarea in Europa League. Insa contracandidatele Bordeaux si St. Etienne se afla la doar doua puncte in urma, ceea ce insemna ca Nice are nevoie de victorie pentru a asigura pozitia clasamentului. In cazul obtinerii unui rezultat de egalitate va depinde de rezultatul meciului dintre Bordeaux si Metz. Cea mai mare problema a acestora este faptul ca si Lyon are nevoie de puncte in incercarea lor de a prinde Champions League. Daca adaugam si cele cinci victorii consecutive recent obtinute de Lyon pe teren propriu - Nice nu va avea o misiune deloc usoara in castigarea acestei partide. In continuare nu vor putea conta pe serviciile mijlocasului Less-Melou si  Jalleta.

{{notification_msg}}