Franta Ligue 1:AS Monaco - Lyon

Analiza meciuri

AS Monaco – Olympique Lyon

Ultimul meci al etapei a 24 a din Ligue 1 este un mare derby, echipa de pe locul patru, Monaco urmeaza sa primeasca vizita echipei de pe locul trei, Lyon. Lyon are un punct in plus, iar ei alaturi de Monaco si Marseille se lupta pentru un loc ce duce in Liga Campionilor. Lyon a invins pe Monaco de doua ori in acest sezon, o data in campionat si o data in Cupa Frantei.

AS Monaco

Aceste ultime infrangeri contra lui Lyon nu sunt decat un motiv in plus pentru a o invinge si a o depasi in clasament pe Lyon. Monaco este momentan pe patru la un punct de Lyon si la patru puncte de Marseille, echipa ce are si un meci in plus jucat. Monaco a eliminat saptamana trecuta pe Montpellier in Cupa Ligii si urmeaza sa o intalneasca pe PSG in finala, in vreme ce in campionat a facut egal 2-2 in deplsasare la Marseille. Mijlocasul Traore si atacantul Diakhaby sunt accidentati, iar stopperul Longolo, mijlocasul Meite si atacanatul Carillo au parasit echipa in iarna.

Olympique Lyon

Lyon a pierdut in ultima etapa din Ligue 1 contra lui Bordeaux cu 3-1 si astfel a pus capat unei serii de cinci victorii si un egal. Inaintea meciului cu Bordeaux, Lyon a reusit sa invinga liderul PSG cu 2-1 acasa si pe Monaco in deplasare in Cupa Frantei cu 3-2. Acum trebuie sa o invinga pe Monaco si in campionat, ei fiind in lupta directa pentru un loc in Liga Campionilor. Mijlocasul Tousart este suspendat, iar la echipa in pauza de iarna a venit stopperul Solet de la Laval.

{{notification_msg}}