Finala Europa League: Olympique Marseille - Atletico Madrid

Analiza meciuri

Finala Europa League: Olympique Marseille - Atletico Madrid

In acest an finala Europa League ne prezinta in scena duelul dintre Atletico Madrid, deja castigatoarea acestei competitii de doua ori si Olympique Marseille - care a mai jucat doua finale dar fara sa obtina nici un succes. Francezii se poate lauda cu titlul Champions League - spre deosebire de Atletico, care desi a jucat in doua finale, nu a reusit sa obtina nici un titlu. Marseille are mari sanse sa nu prinda o pozitie in clasamentul intern ce le-ar permite participarea in Champions League sezonul viitor, aceasta finala fiind o buna oportunitate in acest sens. Spre deosebire - Atletico beneficiaza deja de biletul de avansare in competitia elitelor. Aceste doua echipe s-au mai intalnit in Europa League in 2008, Atletico reusind victoria pe teren propriu cu scorul de 2-1, iar la Marseille scorul s-a terminat 0-0.

Olympique Marseille

Dupa o asteptare lunga de 14 ani, Marseille se afla din nou in finala Europa League - fiind foarte dornica sa aduge si acest titlu alaturi de trofeul de campioana europeana obtinut in anul 1993. Nu am putea spune ca echipa se afla intr-o forma foarte buna, ei obtinand o singura victorie in urma ultimilor trei jocuri. Marseille are de dus o lupta grea impotriva lui Monaco si Lyon pentru obtinerea unei clasari top trei in Ligue 1, echipa aflandu-se momentan pe pozitia a patra, ceea ce insemana ca soarta nu va depinde doar de ei. Cauza principala pentru aceasta situatie este esecul din ultima etapa, in care desi au condus meciul cu 2-0, pe final abia reusind obtinerea unui rezultat de egalitate. Spre deosebire de ultima etapa, in aceasta seara ne vom bucura de prezenta lui Payet, Ramy si Luiz Gustavo.

Atletico Madrid

Atletico disputa in aceasta seara a cincea finala din ultimile noua sezoane, dar cu siguranta nu vor sa repete experienta ultimilor doua, pierzand impotriva marei sale rivale - Real Madrid, finalele Champions League din 2014 si 2016. Echipa se descurca mult mai bine in Europa League, ei reusind sa obtina trofeele finale din 2010 si 2012. Atletico se afla pe pozitia secunda in La Liga, desi au luat bataie de la Real Sociedad cu 3-0 si apoi de la Espanyol, pe teren propriu in urma cu doua etape. In ultima etapa au obtinut victoria cu 1-0 in deplasare la Getafe, cu mentiunea ca portarul Oblak a reusit apararea unui penalty pe finalul jocului. Antrenorul Simeone reusind sa odihneasca o parte din jucatori in ultima etapa pentru a putea evolua la capacitati maxime in aceasta finala de Europa League.

{{notification_msg}}