Finala Europa League: Ajax Amsterdam - Manchester United

Analiza meciuri

Ajax Amsterdam - Manchester United

Asa dupa cum multa lume se astepta, Manchester United este aproape de castigarea trofeului. Ultimul obstacol pe care il mai are de trecut, este Ajax Amsterdam. Aceste doua echipe se vor intalni miercuri seara in Suedia, mai exact in orasul Solna. Ajax va face tot posibilul sa castige trofeul Europa League pentru prima data in istoria clubului, fara sa se gandeasca la prezenta in Champions League pe care si-a asigurat-o, terminand pe locul doi in prima liga olandeza. Pe de alta parte Manchester United este a 6 a in Premier League si singura cale de a mai juca in cea mai puternica competitie dintre cluburi in sezonul viitor, este triumful in finala. Trebuie sa precizam faptul ca aceste doua echipe s-au confruntat acum 5 ani tot in Europa League, imediat dupa faza grupelor si United s-a impus in ambele dueluri cu 2-1 pe Old Trafford si cu 2-0 in Amsterdam.

Ajax Amsterdam

Va fi o motivatie in plus pentru Ajax sa-si ia revansa. Totusi pleaca cu sansa a doua, avand in vedere ca este o echipa cu jucatori tineri care au mai putina experienta, dupa cum s-a vazut in precedentele 3 sezoane cand nu au putut castiga titlu in Olanda. A terminat pe locul secund si va juca in preliminariile Champions League, unde a fost oprita in acest sezon. Cu siguranta va da totul pe teren pentru a pune in vitrina clubului trofeul Europa League. In ultimele 3 runde, a trecut de Lyon, FC Copenhaga si Schalke 04. De fiecare data s-a impus acasa si a pierdut in deplasare. Antrenorul Bosz nu se poate baza pe serviciile lui Viergever si Sinkgraven.

Manchester United

Doar o victorie in Solna o poate duce pe Manchester United in grupele Champions League, fiindca a terminat pe 6 in campionat. Antrenorul Mourinho a anuntat acum doua luni ca va pune mai mult accent pe aceasta competitie, pentru a-si indeplini obiectivul, fiind cea mai buna cale. Situatia din Premier League s-a imbunatatit spre final si United se lupta pentru locurile 3 si 4, dar au aparut probleme de lot si Mourinho nu s-a mai putut baza pe cativa jucatori importanti care s-au accidentat. Dupa grupe “ Diavolii Rosii” au eliminat-o pe Anderlecht, St. Etienne, Rostov si Celta Vigo. Pe lista indisponibililor se afla: Roho, Young, Ibrahimovic, Shaw, Smalling si Felaini.

{{notification_msg}}