Finala Cupei Regelui Spaniei: FC Barcelona – Alaves

Analiza meciuri

FC Barcelona – Alaves

Nimeni nu se astepta ca Alaves sa ajunga in aceasta finala, doarece o mare parte a campionatului a fost in partea de jos a clasamentului, dar totusi a reusit sa termine undeva la mijloc. Pe de alta parte Barcelona este dezamagita ca a ratat castigarea titlului si cu siguranta Cupa nu o va consola. Catalanii au incheiat sezonul cu 7 victorii, dar tot pe locul secund au terminat, iar in Cupa Regelui au trecut de adversari puternici precum Atletico Madrid, Athletic Bilbao si Real Sociedad. In ultimele 7 dueluri din La Liga, Alaves nu a bifat nici un esec, iar in aceasta competitie a avut parte de meciuri mai putin dificile, cu Celta si Deportivo. In campionat Alaves a invins-o surprinzator cu 2-1 pe Barcelona in deplasare, insa catalanii au triumfat cu 6-0 in partida din retur. Finala va avea loc pe Stadionul Vicente Calderon.

FC Barcelona

Din 3 trofee, poate pune doar unul in vitrina, care nu este foarte important. In precedentele doua sezoane a castigat Cupa Regelui, iar acum doua sezoane a obtinut trofeul Champions League si atunci a fost un sezon de vis pe care si-l doreste sa-l repete. Barcelona a fost foarte aproape de o eliminare in optimile Champions League, insa a trecut surprinzator de PSG, iar apoi in sferturi, Juventus a fost mai buna si nu a reusit sa marcheze nici un gol in cele doua manse. Aproape tot timpul s-a situat pe locul secund din La Liga, in spatele rivalei Real Madrid. La inceputul sezonului Barcelona a castigat Supercupa. O veste buna pentru antrenorul Enrique este ca vor reveni Mascherano si Pique. Nu-i vom vedea in teren pe S.Roberto si L.Suarez.

Alaves

A avut parte de un sezon destul de bun si va fi o mare surpriza daca va castiga acest trofeu. Porneste cu sansa a doua, insa asta nu inseamna ca nu se va lupta pana in ultima secunda. Sa nu uitam ca Alaves este singura echipa care a invins-o pe Barcelona pe Camp Nou in acest sezon. La inceputul lunii februarie si-a asigurat prezenta in finala dupa ce a trecut de Celta si putem spune ca este al doilea meci ca importanta din istoria clubului, dupa finala Cupei UEFA din 2001,  pe care a pierdut-o cu 5-4 in fata celor de la Liverpool. Ultima data a fost invinsa de Espanyol, iar in precedentele 7 dispute din La Liga a bifat 4 victorii si 3 remize. Antrenorul Pellegrino nu va putea cont ape Laguardia fiindca este accidentat.

{{notification_msg}}