Finala Cupei Portugaliei: FC Porto – SC Braga

Analiza meciuri

FC Porto – SC Braga

Finala Cupei Portugaliei se va juca intre doua echipe ce isi doresc foarte mult sa castige un trofeu in acest sezon si acum este ultima sansa pentru ambele. Braga a terminat pe locul 4 in campionat si a reusit sa se remarce in Europa League, unde a ajuns pana in sferturile de finala. Pentru Porto nu a fost un sezon bun, deoarece a ocupat locul 3 la sfarsitul campionatului, iar in competitiile europene nu a facut mare lucru. In duelurile din campionat intre aceste doua cluburi, Braga a fost mai buna, fiindca a castigat acasa cu 3-1, iar pe terenul lui Porto scorul a fost 0-0. Aceasta finala de Cupa se va disputa pe stadionul din Oeiras.

FC Porto

De mult timp Porto nu a mai avut un sezon asa de slab, iar acum i-a ramas doar aceasta finala pentru a intra in posesia unui trofeu. Nu va fi prima data cand Porto nu castiga nimic intr-un sezon, in cazul in care va fi infranta in partida de duminica. A iesit cu cateva etape inainte din lupta pentru titlu, iar acum va trebui sa joace in preliminarii pentru a ajunge in Champions League, deoarece a terminat pe 3. Tot locul 3 a fost ocupat de Porto si in aceasta editie a Champions League, dupa faza grupelor, trimitand-o in Europa League, unde a fost eliminate de Borussia Dortmund fara sa marcheze in ambele meciuri. Singura competitie in care a evoluat mai bine este Cupa Portugaliei. A castigat ultimele 6 confruntari din Cupa, fara sa primeasca gol, dar nu a intalnit adversare puternice. In ultimele doua etape din campionat a obtinut doua victorii, dintre care una cu 4-0 in fata celor de la Boavista. Vor lipsi jucatorii Bueno si Marcano.

SC Braga

A terminat pe locul 4, lucru ce s-a mai intamplat in ultimii ani, insa nu este rau, deoarece va juca in Europa League, o competitie in care a reusit sa se remarce. In acest sezon a jucat in sferturile de finala, dar si-a dorit mai mult. In campionat echipele din spate nu au putut sa o ajunga, dar nici ea nu a avut sansa sa urce mai sus in clasament, pentru ca cele 3 rivale au mentinut distanta. Braga a evoluat mult mai bine pe teren propriu, unde doar Sporting si Benfica au reusit sa o invinga. A castigat 5 din ultimele 6 dueluri din Cupa si a remizat o data. Avand in vedere ca aceasta finala se va juca pe teren neutru, putem spune ca poate fi un dezavantaj pentru cei de la Braga. Anul trecut a fost infranta de Sporting in finala Cupei, iar daca nu luam in cosiderare Cupa Ligii, Braga nu a mai castigat nimic de cateva sezoane. Nu-i vom vedea in teren pe jucatorii: Alan, Rui Fonte si Baiano Santos, pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}