Finala Cupei Ligii Franţei: AS Monaco – Paris Saint-Germain

Analiza meciuri

AS Monaco – Paris Saint-Germain

Va fi un meci interesant intre primele doua clasate din Ligue 1. Monaco si PSG se vor intalni in finala Cupei Ligii Frantei, pe stadionul celor de la Lyon. In semifinale, Monaco a trecut de Nancy, iar PSG a eliminat-o pe Bordeaux. Referitor la campionat, monegascii sunt lideri, cu un avantaj de 3 puncte fata de parizieni. Ambele au evoluat in Champions League, insa doar Monaco este inca prezenta in competitie, pentru ca reusit sa treaca de Manchester United, iar PSG a fost oprita intr-un mod miraculos de FC Barcelona. In confruntarile directe din acest sezon, Monaco a fost mai buna, pentru ca s-a impus acasa cu 3-1, iar pe Princess Park a remizat 1-1.

AS Monaco

Are un moral foarte bun, deoarece vine dupa o serie de 6 victorii si isi doreste sa castige primul trofeu din acest sezon. Jucatorii antrenorului Jardim s-au impus in ultimele 4 meciuri din Ligue 1 si continua sa fie pe primul loc. In aceeasi perioada s-au calificat in sferturile de finala ale Cupei Frantei, dupa ce au eliminat-o pe Marseille si de asemenea in faza sferturilor din Champions League, lasand-o acasa pe Manchester City. Va avea parte de o dubla grea cu nemtii de la Borussia Dortmund. Inainte de asta va juca finala Cupei Ligii cu rivala PSG. O veste proasta pentru fani, e ca antrenorul Jardim se confrunta cu probleme de lot, deoarece vor lipsi mai multi jucatori, printre care se numara: Fabinho. Sidibe, Carrillo, Raggi, Boschilia si Falcao.

Paris Saint-Germain

Inainte de acest duel, parizienii au bifat 4 triumfuri la rand, care i-a mentinut in lupta pentru titlu si sunt in spate la 3 puncte de Monaco. In aceeasi perioada a invins-o pe Lille si s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Frantei. In Champions League a castigat in primul duel de pe teren propriu cu 4-0 in fata celor de la Barcelona, apoi pe Camp Nou, spre uimirea tuturor a pierdut cu 6-1 si a ratat calificarea. Jucatorii antrenorului Emery, si-au revenit destul de repede si au obtinut doua victorii in campionat si acum se gandesc sa faca un meci grozav cu Monaco, mai ales ca singurul absent va fi Meunier.

{{notification_msg}}