Finala Cupei Ligii din Franta: Paris Saint-Germain – OSC Lille

Analiza meciuri

Paris Saint-Germain – OSC Lille

Dupa ce a invins-o pe Lorient acum 4 zile, fosta, dar si viitoarea campioana a Frantei, Paris Saint-Germain, va incerca sambata seara sa castige cel de-al doilea trofeu din acest sezon, cand o va intalni pe Lille in finala Cupei Ligii. Nu va fi foarte usor pentru PSG, deoarece Lille a castigat ultimele 6 etape din Ligue 1. In ultima intalnire din campionat, de pe Princess Park, scorul a fost egal.

Paris Saint-Germain

Inaintea acelei remize, parizienii au mai castigat in fata celor de la Lille, de doua ori in campionat si o data in Cupa Ligii. S-a intamplat anul trecut in semifinala cand scorul a fost 1-0. PSG a infrant-o pe Lille in campionat cu acelasi rezultat, iar sezonul trecut pe Princess Park, parizienii au castigat cu 6-1. Va incerca sa obtina victoria pentru a pune in vitrina si cel de-al doilea trofeu din acest sezon, dupa care va incerca sa aduca si Cupa Frantei in vitrina clubului. Trebuie sa va amintim ca PSG a fost eliminata din sferturile de finala Champions League, de catre Manchester City, care a invins-o cu 1-0, dupa ce scorul din tur a fost 2-2. Se pare ca aceasta eliminare l-a motivat mai mult pe antrenorul Blanc, pentru ca urmatorul meci din campionat Paris Saint-Germain a castigat cu 6-0 duelul cu Caen, dupa care a urmat si victoria cu Lorient din semifinala Cupei Frantei. Din aceste motive, ne asteptam ca sa vedem aceeasi echipa de start, cu exceptia lui Verrati, David Luiz si Motta care vor lipsi din cauza accidentarilor.

OSC Lille

Se afla intr-o forma excelenta inaintea acestei finale a Cupei Ligii, avand in vedere ca a castigat ultimele 6 meciuri din campionat. Jucatorii antrenorului Antonetti au pierdut doar o singura data in ultimele 3 luni, in Montpellier, prin urmare a urcat multe pozitii in clasament si a ajuns pe un loc ce duce in cupele europene. In prezent, Lille ocupa pozitia a 6 a in Ligue 1, fiind la doua puncte distanta de Nice si St. Etienne si la 4 puncte fata de locul 3, ocupat de Lyon. Intre ocupanta pozitiei secunde, Monaco si Lille sunt doar 6 puncte diferenta in acest moment. Credem ca se va concentra maxim in acest duel important cu PSG si va juca cu cea mai puternica echipa din care va face parte Civella si Basa. Referitor la accidentati, avem o lista pe care se afla: Martin, Guillaume, Beria, Bautheac si Maignan.

{{notification_msg}}