Finala Cupei Ligii: CS Maritimo - Benfica

Analiza meciuri

CS Maritimo – Benfica

In finala Cupei Ligii din Portugalia se vor intalni doua echipe care au jucat recent in campionat, ce a fost decisiv pentru Benfica in ceea ce priveste castigarea unui nou titlu. Maritimo a evoluat foarte slab in acest campionat si a fost infranta de 19 ori, asa ca faptul ca terminat pe locul 13 nu a surprins pe nimeni. Benfica a dus o lupta crancena pentru titlu cu marea sa rivala Sporting Lisabona, pana in ultima etapa. A obtinut 12 victorii la rand si a jucat in sferturile de finala Champions League. In anul 2009 Maritimo a reusit o remiza, fiind ultimul rezultat pozitiv din duelurile cu cei de la Benfica.

CS Maritimo

A fost un sezon slab pentru Maritimo si o victorie in aceasta confruntare ar insemna foarte mult, deoarece este pus un trofeu in joc. Ar fi minunat pentru Martimo, care nu a reusit sa castige niciodata campionatul si nici Cupa Portugaliei. La inceputul sezonului a evoluat un pic mai bine, ajungand pe pozitia a 7 a in clasament, dupa care a venit o serie de rezultate proaste care au dus-o aproape de zona retrogradabila, insa a reusit sa se califice in finala Cupei Ligii. In ultimele 10 etape a castigat de doua ori si a remizat o data, ceea ce denota ca s-a concentrate cel mai mult pe Cupa Ligii, competitie in care a invins-o cu 3-1, pe puternica FC Porto. Antrenorul Vingada a schimbat de mai multe ori echipa de start, iar acum va avea la dispozitie cei mai in forma jucatori, cu exceptia lui Ghazaryan care este accidentat.

Benfica

A fost un sezon grozav pentru Benfica, iar castigarea Cupei Ligii va fi doar o bucatica din realizarile pe care le-a obtinut. In primele 8 etape din campionat a pierdut de trei ori, iar rivalele Sporting si Porto au evoluat mult mai bine, asa ca o mare parte a sezonului, a ocupat locul 3. Inainte de asta a pierdut in finala Super Cupei cu Sporting si a fost eliminate destul de repede din Cupa Portugaliei. Benfica a jucat sferturile de finala Champions League, unde nu a putut trece de Bayern Munchen. In campionat a inceput sa castige si a fost infranta doar o data, pe teren propriu, cu Porto. A avut-o multe etape in spatele sau pe rivala Sporting, insa s-a menajat in fiecare meci si nu a mai facut nici un pas gresit pana la finalul campionatului. Referitor la primul 11, Sanches va reveni pe teren, iar singurul absent va fi portarul Julio Cesar.

{{notification_msg}}