Finala Cupei Italiei: AC Milan – Juventus

Analiza meciuri

AC Milan – Juventus

Sambata seara vom afla cine este castigatoarea Cupei Italiei, dupa confruntarea dintre doua echipe cu multa istorie in spate, AC Milan si Juventus Torino, care va avea loc pe stadionul Olimpico din Roma. Milan a dezamagit in acest campionat si a terminat doar pe pozitia a 7 a, iar de cealalta parte, Juventus a reusit sa castige cel de-al 5 lea titlu cosecutiv. Trebuie sa adaugam ca Juventus a triumfat in ambele dueluri cu Milan din acest campionat.

AC Milan

Presiunea este mare pe umerii celor de la AC Milan, deoarece castigarea finalei este singura sansa de a juca in competitiile europene sezonul urmator. In cazul in care Juventus va castiga Cupa, ultima echipa din campionat care va fi prezenta in Europa League, este Sassoulo, care a reusit sa termine pe locul 6, la o distanta de 4 puncte fata de Milan. Asa ca nu e de mirare de ce a fost demis recent, antrenroul Mihajlovic. In locul sau pe banca tehnica, este jucatorul Brocchi, fiind o solutie de scurt timp pana la venirea unui nou antrenor. Nu ne asteptam sa fie mari modificari in primul 11, fata de cel cu care Milan a jucat in ultimele 6 etape, in care a obtinut doar doua victorii si doua remize. Saptamana trecuta a fost invinsa de AS Roma cu scorul de 3-1, pe stadionul San Siro. Acum ne asteptam sa-i vedem in echipa de start pe mijlocasul Bonaventura si pe fundasul Calabria. Pe lista accidentatilor se afla jucatorii: Antonelli, Niang, Abate, Menez si Ely.

Juventus

Campioana Italiei a castigat cu 5-0 in fata celor de la Sampdoria inaintea acestei finale si a aratat ca esecul cu Verona a fost doar o intamplare. Inainte de acea infrangere cu 2-1, elevii antrenorului Allegri au avut o serie de 10 victorii la rand, care in mare parte putem spune ca a dus-o pe Juventus spre castigarea celui de al 5 lea titlu consecutiv. In Champions League nu a putut face o figura frumoasa precum a reusit sezonul trecut cand a jucat finala cu Barcelona, deoarece acum a fost eliminata in sferturile de finala de catre Bayern Munchen. Acum are sansa sa castige cel de-a doua Cupa a Italiei, la rand. Din acest motiv, ne asteptam ca antrenorul Allegri sa trimita in teren cea mai puternica echipa in duelul de sambata. Referitor la jucatorii care vor lipsi pe motiv ca sunt accidentati ii putem enumera pe: Khedir, Caceres, Bonucci si Marchisio.

{{notification_msg}}