Finala Cupei Germaniei: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Va fi un duel echilibrat, pentru ca Eintracht Frankfurt a evoluat destul de bine in marea parte a  campionatului si excelent in Cupa. Sa nu uitam ca Borussia Dortmund a avut parte de un parcurs mai dificil, trecand de Bayern Munchen in semifinala. Spre final, Frankfurt a jucat mai slab in Bundesliga, bifand doar o victorie in ultimele 9 meciuri. Borussia s-a luptat pentru locul 3 pana in ultima etapa. In confruntarile directe din campionat, de fiecare data a castigat echipa care a gazduit partida, scorul fiind 3-1 in Dortmund si 2-1 in Frankfurt. Finala va avea loc pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Eintracht Frankfurt

Este un meci extreme de important pentru Eintracht, deoarece aceasta echipa nu se intalneste des cu oportunitati de a castiga un trofeu. In trecut s-a confruntat mai mult cu evitarea retrogradarii, iar acum a terminat campionatul in partea de sus a clasamentului si va juca finala Cupei. Nu este in cea mai mare forma, dar cu siguranta va face tot posibilul sa puna acest trofeu in vitrina clubului. In runda precedenta era sa fie eliminata de Leipzig, insa a marcat doua goluri pe final prin Blum si Vallejo. Din cauza accidentarilor vor lipsi Mascarella si Hasebe.

Borussia Dortmund

Nu poate fi incantata de ce a realizat sezonul acesta, fiindca nu s-a luptat pentru titlu cu Bayern si nici macar nu a terminat pe locul secund. A dus o batalie pentru pozitia a 3 a cu Hoffenheim, pana in ultima etapa, iar in sferturile de finala Champions League a fost oprita de Monaco. Acum are sansa sa castige un trofeu si cu siguranta da maximum in aceasta finala. Trebuie sa precizam ca in semifinala a trecut de rivala Bayern, dupa ce a reusit sa intoarca soarta meciului in repriza secunda. Ultima infrangere suferita in Bundesliga s-a conturat in luna aprilie pe Alianz Arena, iar apoi a fost infranta de doua ori de Monaco in Champions League. A incheiat campionatul cu 4 victorii si doua remize. Antrenorul nu va putea conta pe Schmelzer, Weigl si Piszczek.

{{notification_msg}}