Finala Champions League: Juventus – Real Madrid

Analiza meciuri

Juventus – Real Madrid

Marea finala Champions League este un duel intre doua echipe fantastice, care au avut parte de un sezon de success si castigarea trofeului va fi cireasa de pe tort. Pentru Juventus este oportunitatea sa puna in vitrina cel de-al treilea trofeu, dupa titlu si Cupa. Real Madrid a devenit campioana dupa o pauza de 5 ani si sezonul acesta a castigat Supercupa Europei, titlul si Campionatul Mondial al Cluburilor. Juventus a obtinut cel de-al 5 lea titlu consecutive in Italia, insa asteapta trofeul Champions League din 1996. Realul este campioana Europei de 11 ori, fiind singura echipa din lume care a reusit aceasta performanta. Ambele au bifat 4 triumfuri si un esec in precedentele 5 partide. Ultima confruntare directa s-a conturat in semifinala tot acestei competitii acum doi ani, Juventus impunandu-se in Torino cu 2-1, iar scorul din Madrid a fost egal 1-1. Finala va aveal loc in Cardiff.

Juventus

De ani de zile Juventus domina fotbalul Italian si a castigat 6 titluri consecutiv, iar in acest sezon a ocupat mai mereu primul loc. De asemenea a obtinut si 3 Cupe la rand, insa acum se gandeste doar la trofeul Champions League pe care si-l doreste nespus de mult, sa-l puna in vitrina. A mai jucat finala acum doua sezoane, dar nu a putut sa o invinga pe Barcelona, iar acum s-a revansat, eliminandu-i pe catalani in sferturile de finala. Juventus le-a lasat acasa si pe cei de la Porto si Monaco. Trebuie sa precizam ca a primit doar un gol dupa faza grupelor. Nu a pierdut nici un duel din Champions League, bifand doar 3 remize si in rest victorii. Torinezii au triumfat in precedentele doua meciuri cu toate ca au jucat cu o echipa combinata. Sambata seara antrenorul Allegri va avea la dispozitie toti jucatorii, in afara de Pjaca.

Real Madrid

Putem spune ca Real este sub presiune inaintea acestei finale, fiindca isi doreste sa-si apare titlu de campioana a Europei, pe care l-a obtinut de 11 ori. In precedentele 3 sezoane a izbutit sa castige acest trofeu si recent a devenit si campioana Spaniei. S-a luptat cu rivala Barcelona pana in ultima etapa, insa a reusit sa termine pe primul loc, dupa o pauza de 5 ani. In fazele anterioare le-a eliminat pe Bayern, Napoli si Atletico Madrid, ultima fiind singura echipa care a infrant-o in aceasta editie a competitiei. Defensiva nu este punctul forte, dar atacul este intr-o forma deosebita, reusind sa inscrie in toate partidele din acest sezon. Madrilenii au o motivatie in plus sa se revanseze fata de semifinala pierduta in fata torinezilor de acum 2 ani. Bale probabil va fi pe banca de rezerve si ramane de vazut daca vor juca Pepe si Carvajal.   

{{notification_msg}}