Final de etapă în La Liga: Real Sociedad – Sporting Gijon

Analiza meciuri

Real Sociedad – Sporting Gijon

Doua echipe cu obiective diferite, dar cu sanse sa fie realizate se vor intalni in ultimul meci al etapei cu numarul 31. Inaintea acestui duel, Real Sociedad se afla pe locul 8 in clasament si isi doreste sa termine pe o pozitie ce duce in Europa League, insa in ultima vreme evolueaza destul de modest. Sporting Gijon se afla in zona retrogradabila si are nevoie sa incheie campionatul pe un loc mai sus pentru a se salva. In precedentele 8 etape a bifat o singura victorie si in prezent este la 5 puncte distanta fata de Leganes, care se afla pe locul 17. Etapa trecuta ambele au fost infrante la limita. Confruntarea directa din tur s-a incheiat cu victorie celor de la Real Sociedad cu scorul de 3-1.

Real Sociedad

Spera sa intre din nou in lupta pentru locul 4, pentru ca inainte de perioada asta nefasta, a evoluat foarte bine si se gandea la o pozitie ce duce in Champions League. Acum se multumeste sa ajunga si in Europa League, insa are nevoie de puncte, fiind nevoita sa inceapa sa acumuleze puncte chiar din acest duel in care este favorita. In urma cu doua etape a remizat 1-1 cu Leganes, iar inainte a pierdut derby-ul cu Athletic Bilbao si confruntarea cu Alaves. Nu a facut un meci rau in etapa precedenta, dar a pierdut la limita in fata celor de la Atletico Madrid. Va absenta Illarramendi si nu se stie daca il vom vedea in teren pe Odriozola.

Sporting Gijon

Este sub presiune in fiecare meci, avand in vedere ca se afla pe un loc retrogradabil si infrangerea din duelul trecut cu Malaga, a demoralizat-o si mai mult. A reusit sa termine la egalitate cu Sevilla si Valencia, iar pe Granada a invins-o acasa. Sunt 5 puncte pana la urmatorul loc salvabil, insa Sporting mai are de disputant meciuri dificile. Antrenorul s-a confruntat cu probleme de lot, pentru ca au fost mai multi jucatori accidentati si suspendati. O veste buna e ca majoritatea vor reveni, cu exceptia lui Viguera si Moi Gomez.

{{notification_msg}}