Europa League: Vitesse Arnhem - FC Basel

Analiza meciuri

Vitesse Arnhem - FC Basel

Vitesse a trecut de FC Viitorul pentru a disputa aceasta runda a treia de calificari Europa League, pe cand Basel se alatura in Europa League in urma esecului suferit in Champions League. Singurele partide ale acestui sezon a celor de la Vitesse au fost remiza din deplasare cu Viitorul si victoria de pe teren propriu. Basel are deja disputate trei etape din noul sezon, adunand o victorie, o remiza si o infrangere.

Vitesse Arnhem

Se pot decalara multumiti cu evolutiile startului de sezon avute in fata celor de la Viitorul. Desi nu au avut un tur stralucit, fiind condusi cu 2-0 la inceputul reprizei secunde. Totusi reusesc in cele din urma sa egaleze, iar in returul de pe teren propriu decid calificarea in favoarea lor prin victoria la scorul de 3-1. Desi apararea lor nu a parut foarte solida, partea de atac pare a fi in forma maxima in urma reusitelor atacantilor Matavz si Linssen din ambele manse. Noile transferuri si-au facut deja aparitia in primul lor 11,  fiind vorba despre fundasii Clarke-Staler, Thelander si portarul Eduardo.

FC Basel

Dupa o perioada in care au dominat campionatul elvetian, sezonul trecut l-au incheiat fara sa cucereasca nici un titlu. Cu toate acestea clasarea pe a doua pozitie le-a permis participarea in Champions League, dar parcursul lor s-a inchieiat chiar odata cu intalnirea primului adversar, PAOK; fiind invinsi in ambele manse la scorul general  5-1. In urma acestui esec pierd in campionat pe teren propriu si obtin o remiza in deplasare, acestea ducand la excluderea antrenorului A. frei. Pozitie luata de austricul Marcel Koller, care a si debutat cu o victorie in etata a treia cu Grasshoppers. Schimbarile lui Koller in alcatuirea echipei au fost minore, lasandu-ne de inteles ca va pastra aceeasi formatie si pentru aceasta disputa.

{{notification_msg}}