Europa League: Villarreal – Steaua Bucuresti

Analiza meciuri

Villarreal – Steaua Bucuresti

Multa lume se astepta sa o vada pe Villarreal calificata inaintea ultimului meci, insa nu a fost asa, deoarece acum are nevoie de victorie sau o remiza cu un scor mic. Steaua spera la locul 2, dar are nevoie si ea de un triumf sau un rezultat de egalitate cu multe goluri, daca Zurich va pierde in Turcia. Echipa spaniola nu este in cea mai buna forma, dupa cum s-a vazut si in ultimele 3 etape din La Liga, cand a pierdut de 2 ori si o data a terminat la egalitate. Din acest motiv a coborat pe locul 6 in clasament. Steaua este lider in campionatul din Romania, insa are un avantaj de un singur punct. Prima confruntare directa din aceasta grupa s-a incheiat cu scorul de 1-1. S-au intalnit intr-o dubla in 2005, tot in aceasta competitie si in Bucuresti a fost o remiza alba, iar pe Stadionul El Madrigal, Villarreal s-a impus cu 2-0.

Villarreal

A obtinut doar o singura victorie in cele 5 meciuri jucate in grupa. Trebuie sa va reamintim ca parcursul european al celor de la Villarreal a inceput cu preliminariile Champions League, unde a fost eliminata de Monaco. A inregistrat 3 remize, a fost infranta de Osmanlispor si a castigat acasa cu Zurich. Acum daca va pierde FC Zurich, se poate califica in saisprezecimi cu o remiza 1-1, sau fara goluri, insa credem ca nu se va gandi la celelalte rezultate si va face tot posibilul sa obtina cele 3 puncte. In La Liga nu evolueaza foarte bine, fiindca in ultimele 3 partide a fost invinsa de Bilbao si Alaves, iar in duelul cu Leganes a remizat. Marea problema e ca nu a inscris in acele 3 meciuri si simte lipsa atacantului Soldado, care este accidentat de ceva vreme. Ne asteptam ca antrenorul Escriba sa trimita in teren cel mai puternic prim 11, de care dispune.

Steaua Bucuresti

Se lupta pentru a ajunge in primavara europeana, dar acum va avea un meci foarte greu, pentru ca va juca in deplasare la favorita grupei. Acum este nevoita sa castige sau sa termine la egalitate cu multe goluri marcate. De asemenea si Steaua a jucat in preliminariile Champions League, unde a fost oprita de puternica Manchester City. A pierdut in primul meci din grupa in fata celor de la Osmanlispor. Au urmat 3 rezultate de egalitate si victoria cu 2-1 pe teren propriu in fata turcilor. In campionat este pe primul loc si are un punct in plus fata de echipa de pe pozitia secunda. Etapa trecuta s-a impus in duelul cu Pandurii. Tanase si Philip vor absenta, dar nu ne asteptam sa vedem o tactica defensiva.

{{notification_msg}}