Europa League: Rabotnicki Skopje – Buducnost Podgorica

Analiza meciuri

Rabotnicki Skopje – Buducnost Podgorica

Aceste doua echipe sunt marile pierzatoare din sezonul trecut in campionatul din care provin, pentru ca ambele au ramas fara nici un trofeu castigat. Au jucat in finala Cupei si au pierdut, iar referitor la campionat, Buducnost a terminat pe locul secund la 4 puncte distanta de campioana, in timp ce Rabotnicki s-a clasat pe pozitia a 4 a in prima liga din Macedonia. Rabotnicki a evoluat mai slab pe finalul sezonului si nu a obtinut nici o victorie in ultimele 3 meciuri, iar Buducnost a castigat in ultimele doua etape. Trebuie sa precizam ca aceste echipe se intalnesc prima data in Europa League.

Rabotnicki Skopje

Nu a reusit sa castige vreun trofeu, insa s-a calificat in preliminariile pentru Europa League. A fost aproape sa termine campionatul pe locul 3, pentru ca doar un punct a fost diferenta. Doua echipe au reusit sa o invinga pe Rabotnicki acasa la ea, Shkendija si Vardar, ceea ce inseamna ca pe teren propriu evolueaza destul de bine. De asemenea trebuie sa adaugam ca a inscris un numar mic de goluri si a remizat de foarte multe ori. Anul trecut a fost aproape sa ajunga in grupele Europa League, pentru ca a trecut in primele 3 tururi de Flora, Jelgava si Trabzonspor, dar din pacate a fost oprita de Rubin Kazan. Intre timp s-au produs cateva modificari in lot, au venit jucatorii Thomas, Naumcevski, Mitreva si Duranski, iar Manevski si Petrovikj au fost transferati la alte cluburi.

Buducnost Podgorica

Este una din cele mai bune echipe din Muntenegru, insa sezonul trecut a fost unul slab pentru ea, deoarece nu a obtinut nici un trofeu. Putem spune ca a pierdut campionatul in ultimele 4 etape,  in care a pierdut un duel decisiv cu Mladost si meciul cu Rudar. Aceste doua infrangeri nu au insemnat aproape nimic, fiindca si-a pastrat pozitia secunda. A fost infranta dupa loviturile de la 11 metri in finala Cupei, pe care a jucat-o impotriva celor de la Rudar. Anul trecut a fost eliminata in primul tur din preliminariile pentru Europa League de catre Jurmala, o echipa din Letonia.  M.Burzanovici, Ljuljanovic, Mirosavljev si Pajovic s-au transferat la alte echipe, iar Dragojevici, Camaj si Marceljia sunt noii jucatori din lot.

{{notification_msg}}