Europa League: Olympique Lyon – Beşiktaş

Analiza meciuri

Olympique Lyon – Besiktas

Probabil aceste este cel mai echilibrat duel din sferturile de finala Europa League. Vice-campioana Frantei, Lyon, se afla pe locul 4 in clasamentul din Ligue 1, iar fosta campioana a Turciei, Besiktas, ocupa prima pozitie. Ultima data s-au intalnit in 2006 intr-un meci amical incheiat la egalitate cu scorul de 1-1.

Olympique Lyon

Credem ca jucatorii antrenorului Genesio vor face tot posibilul sa castige aceasta partida, pentru ca ii asteapta un duel greu in mansa retur, la Istanbul. Dupa cum s-a vazut in runda precedenta, Lyon este o echipa capabila sa obtina un rezultat favorabil, mai ales ca va juca pe teren propriu, unde a invins-o pe Roma cu 4-2. Evolutiile din Europa League au obosit-o si in campionat a inregistrat cateva rezultate modeste, motiv pentru care se afla doar pe locul 4. Etapa trecuta a pierdut surprinzator acasa cu 4-1, in fata celor de la Lorient. Totusi mai are 5 puncte avans fata de urmaritoarea Bordeaux, asa ca se poate concentra la maxim pentru aceasta dubla cu Besiktas. Pe lista indisponibililor se afla Gonalons, Depay si Morel.

Besiktas

Vine cu un moral bun dupa o serie de 8 victorii si 3 remize, perioada in care i-a eliminat pe grecii de la Olympiacos si pe Hapoel Beer Sheva. Referitor la campionat, a bifat recent doua triumfuri in fata celor de la  Trabzonspor si Genclerbiriligi, fiind aproape de un nou titlu, tianand cont ca mai sunt 7 etape pana la final si are un avans de 5 puncte, fata de locul 2, ocupat de Basaksehir. Pe de alta parte rivalele Galatasay si Fenerbahce sunt cu mult in spate si jucatorii antrenorului Gunes probabil vor domina fotbalul din Turcia si in urmatorii ani. Nu vor juca Aboubakar si Quaresma.

{{notification_msg}}