Europa League: Olympique Lyon – Ajax Amsterdam

Analiza meciuri

Olympique Lyon – Ajax Amsterdam

Aceasta semifinala trebuie sa fie mai interesanta, dar vice-campioana Olandei a facut un pas mare spre calificare, fiindca in prima mansa s-a impus pe teren propriu cu 4-1 in fata celor de la Lyon. Francezii au nevoie de o minune pentru a anula handicapul de 3 goluri si a se califica, insa sa nu uitam ca evolueaza foarte bine acasa. Ambele au bifat victorii in campionat in etapa precedenta. Aceste echipe s-au intalnit de doua ori in Champions League, remizand in Lyon, iar duelul din Amsterdam a fost castigat de Ajax.

Olympique Lyon

A evoluat foarte slab in prima mansa, dar in ciuda rezultatului inca mai spera la calificare. Nu este imposibil, doar ca va fi greu, pentru ca are nevoie de o victorie cu 3-0. In meciul din tur Ajax a aratat ca este o echipa in forma, capabila sa se impuna si in Lyon. Golgheterul echipei, Lacazette nu a jucat in Amsterdam pentru ca nu s-a recuperate complet, dupa cum s-a vazut si in etapa trecuta din Ligue cand a evoluat slab in paritida cu Nantes. Cornet l-a inlocuit si a marcat doua goluri. Sunt mai multi jucatori pe care nu se poate baza antrenorul Genesio in Europa League, insa probabil acestia se vor lupta in Ligue 1 pentru un loc de Europa League.

Ajax Amsterdam

Este foarte aproape de finala si se lupta pentru titlu in campionatul Olandei. Daca va obtine ambele trofee va fi un sezon de succes pt olandez. Weekend-ul trecut s-a impus cu 4-0 in fata celor de la Go Ahead Eagles, cu o echipa de rezerve, iar liderul Feyenoord a pierdut disputa cu Excelsior si diferenta dintre ele este de 1 punct. Mai este o etapa si Feyenoord trebuie sa piarda sau sa termine la egalitate, iar Ajax este nevoita sa castige cu Willem II. Referitor la primul 11, o veste buna pentru fani e ca vor reveni Viergever si Veltman din primul minut.

{{notification_msg}}