Europa League: Olympiacos – Besiktas

Analiza meciuri

Olympiacos – Besiktas

Putem spune ca este unul dintre cele mai interesante meciuri din saisprezecimile Europa League, pentru ca stim cu totii ca exista o rivalitate intre echipele din Grecia si cele din Turcia. Besiktas a intrerupt dominanta celor de la Galatasaray si Fenerbahce, devenind campioana in sezonul trecut. In prezent ambele sunt pe primul loc in clasament si cei de la Olympiacos au un avantaj de 6 puncte fata de pozitia secunda, in timp ce Besiktas are cu 4 puncte mai mult ca Basaksehir. Surprinzator, grecii au pierdut in ultimele 3 etape, in timp ce turcii au bifat 3 victorii consecutive in campionat, plus inca una in Cupa. Aceste doua cluburi nu s-au mai intalnit pana acum in competitiile europene.

Olympiacos

Este liderul in prima liga din Grecia si s-a calificat in semifinalele Cupei. Va juca in saisprezecimile Europa League si pare a fi un sezon normal pentru echipa din Piraeus, dar uneori da semne de slabiciune in meciuri. A fost eliminata in preliminariile Champions League de catre Hapoel, iar apoi s-a luptat din greu sa ajung in grupele Europa League. In runda precedenta a trecut de Osmanlispor, multumita victoriei cu 3-0 din mansa secunda. Olympiacos a avut un mare avantaj in campionat fata de locul 2, insa spre uimirea tuturor a suferit 3 infrangeri la rand, care au dus la demiterea antrenorului Paulo Bento. Nu a reusit sa marcheze nici un gol in cele 3 esecuri cu AEK, Panionios si PAOK. Pe banca tehnica se afla secundul Vasilios Vouzas. Ne asteptam sa vedem modificari in primul 11, din care nu va face parte fundasul Viana

Besiktas

Este in drumul spre un nou titlu de campioana. Ocupa fotoliul de lider in clasament si are un avantaj de 4 puncte. A trecut printr-o serie de 5 victorii consecutive, 3 in campionat si doua in runda trecuta din Europa League, in fata lui Hapoel Beer Sheva. Apoi a invins-o pe rivala Galatasaray cu 1-0 si a scos-o pe aceasta din lupta pentru prima pozitie. Trebuie sa precizam ca Besiktas a jucat in acest sezon in grupele Champions League, unde a fost foarte aproape de o calificare in saisprezecemi, dar a suferit un esec usturator cu 6-0 in fata celor de la Dynamo Kiev si a terminat pe locul 3. Pe lista accidentatilor se afla Caner Erkin, Demba Ba si Uysal. In etapa trecuta din prima liga turca, obtinut cele 3 puncte din partida cu Rizespor, iar acum ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start.

{{notification_msg}}