Europa League: Manchester United – AS Saint-Etienne

Analiza meciuri

Manchester United – AS Saint-Etienne

Una din favoritele la castigarea trofeului, Manchester United, o va intalni acasa pe St.Etienne. Ambele au acumulat cate 12 puncte in faza grupelor, insa doar francezii au reusit sa termine pe primul loc. Va fi prima confruntare directa dintre aceste doua cluburi, dupa o pauza de multi ani.

Manchester United

Fanii lui United isi doreau ca acest meci sa fie in Champions League, insa antrenorul Mourinho si-a propus sa castige Europa League, pentru ca este al doilea trofeu european intre cluburi, ca importanta. In faza grupelor a pierdut in deplasare cu Feyenoord si Fenerbahce, dar a reusit sa castige pe Old Trafford aceste dueluri, plus inca 6 puncte din dubla cu ucrainienii de la Zorya si a terminat pe locul 2. Trebuie sa va reamintim ca Manchester United s-a calificat in finala Cupei Ligii, unde o va intalni pe Southampton, iar in FA Cup va juca in saisprezecimi contra lui Blackburn, o echipa din liga secunda. In Premier League ocupa locul 6 si are cu 4 puncte mai putin decat rivala Manchester City, care se afla pe pozitia a doua. Va duce o lupta in continuare pentru un loc ce o poate califica in Champions League, in sezonul urmator. Nu se stie daca ii vom vedea in teren pe Rojo, Mkhtaryan si Jones.

AS Saint-Etienne

Oaspetii din Franta sunt in forma in ultima vreme, fiindca in Ligue 1 s-au impus in 4 din precedentele 5 partide si au urcat pe locul 5 in clasament, la 1 punct fata de pozitia a 4 a, ocupata de Lyon. In Cupa Frantei a fost eliminata de Auxere, un club din esalonul secund. Acum se concentreaza asupra campionatului si la acest duel cu Manchester United, din Europa League. Jucatorii antrenorului Galtier nu au simtit gustul esecului in faza grupelor, unde s-au luptat cu Anderlecht, Mainz si Gabala. Saint Etienne a reusit sa castige grupa, dar nu a avut noroc la tragerea la sorti, pentru ca a picat cu “ Diavolii Rosii” din Manchester. Din cauza accidentarilor vor absenta: Tannane, Soderlund, M’Bangue si Beric.

{{notification_msg}}