Europa League: Istambul BBSK - Burnley

Analiza meciuri

Istambul Basaksehir - Burnley

Burnley, una din cele mai placute surprize ale sezonului trecut din Anglia, va disputa in Turcia in fata celor de la Istambul Basaksehir, turul rundei trei de calificari Europa League. Englezii au eliminat in ultima runda a parcursului european pe scotienii de la Aberdeen; pentru turci acesta partida va da startul noului sezon.

Istambul Basaksehir

Forma lor buna a ultimilor trei sezoane din Turcia, le-a permis sa se afle chiar in lupta pentru titlu. Sezonul trecut rateaza pozitia a doua a clasamentului datorita golaverajului inferior fata de cel al lui Fenerbahce, pozitie ce le-ar fi asigurat participarea in Champions League. Experienta antrenorului Avci de patru ani la conducerea echipei, le permite sa efectueze doar doua transferuri in perioada acestei veri - mijlocasii Aydogood venit de la Akhisar si Jojic de la Cologne. Singurul jucator ce a parasit echipa fiind fundasul central Korkmaz.

Burnley

Sezonul trecut se autodepasesc si obtin clasarea pe a saptea pozitie in Premier League, si totodata participarea in competitiile europene. Runda precedenta s-au aflat din dificultate cu Aberdeen, dupa ce pe teren propriu remizeaza 1-1, in deplasare scorul se repeta - obtinand calificarea abia in prelungiri. In urma surclasarii primului adversar, acum cu siguranta vor fi mai increzatori impotriva celor de la Basaksehir, mai ales ca primul duel se disputa in deplasare. Ne asteptam din partea antrenorului Dyche, sa obteze pentru o tactica mai defensiva fata de ceea ce ne-a obisnuit. In aceasta partida nu se va putea folosi de mijlocasii Brady si Defour, portarii Heaton si Pope, iar atacantul Wood este incert.

{{notification_msg}}