Europa League:Hajduk Split - Levski Sofia

Analiza meciuri

Hajduk Split – Levski Sofia

A doua runda a preliminariilor din Europa League ne aduce fata in fata doua echipe care au terminat pe locul trei in campionatele lor anul trecut, croatii de la Hajduk Split si bulgarii de la Levski Sofia. Bulgarii au fost nevoiti sa mai joacee inca o runda de preliminarii datorita coeficientului mai slab al campionatului lor, runda in care au invins pe Sutjeska din Niksic, dar acum au o misiune mult mai grea impotriva celor de la Hajduk Split.

Hajduk Split

Hajduk Split a fost la un pas de a ajunge in grupele Europa League anul trecut, dar au pierdut la penaltiuri contra israelienilor de la Maccabi Tel Aviv. Inainte de meciul cu israelienii, ei au invins pe romanii de la Iasi si ucrainienii de la Oleksandria fara prea mari probleme si asta ii face pe fanii lor optimistipentru acest meci, mai ales ca bulgarii au acelasi stil de joc ca romanii si ca ucrainienii. Echipa din Split are acelasi antrenor ca si anul trecut, spaniolul Carillo, si pe langa ocuparea locului trei in campionat a mai reusit sa ajunga si in sferturile de finala ale Cupei unde au foat eliminati de rivalii lor din oras Split. Aceasta eliminare i-a determinat sa faca unele modificari in lot, aducand cativa jucatori la echipa vara aceasta dar si cativa au parasit echipa. Au plecat mijlocasul Jefferson, atacantul Bencun, stoperii Terziev si Cosic si au venit fundasii Rosa, Lopez si Fomitschow, mijlocasul Radosevic si extremele Pesic si Sehic. Pentru acest meci de la echipa lipsesc fundasii Juranovic si Ismajili dar si mijlocasul Basic, toti fiind accidentati.

Levski Sofia

Levski este echipa cu cele mai multe trofee castigate in Bulgaria si a terminat pe locul trei in campionat, anul trecut a fost eliminata in turul doi preliminar in Europa League de slovenii de la Maribor, datorita golului primit acasa, ambele meciuri terminandu-se egal. Anul acesta in turul precedent au eliminat pe Sutjeska dupa 3-1 acasa si 0-0 in deplasare. Din martie la echipa a venit un nou antrenor, Mitrov si a schimbat complet echipa, fundasii Aleksandrov, Luchin si Anete au parasit echipa in timp ce ca si nou veniti ii avem pe fundasii Cvetkovic si Goranov, mijlocasii Rosu, Gomez,  Angelov, Vutov si Panayotov si atacantii Mapuku si Bus.

{{notification_msg}}