Europa League: Fenerbahce – Manchester United

Analiza meciuri

Fenerbahce – Manchester United

Joi seara se vor juca toate meciurile din runda cu numarul 4 a competitiei Europa League. Incepem analiza cu un derby din Grupa A, intre vice-campioana Turciei, Fenerbahce si englezii de la Manchester United care se vor intalni in Istanbul. Acum doua saptamani United a invins-o pe Fenerbahce cu 4-1 si dupa 3 runde, ocupa primul loc din grupa, la egalitate de puncte cu Feyenoord. Fenerbahce este pe locul 3 si are cu doua puncte mai putin.

Fenerbahce

Asta inseamna ca jucatorii lui Fenerbahce trebuie sa castige neaparat, sau altfel se va complica soarta calificarii in faza urmatoare. Ultima infrangere a dus-o pe locul 3 in clasament, in timp ce Feyenoord a urcat pe pozitia a doua, dupa victoria in fata ucrainienilor de la Zorya. In primul meci din grupe, Fenerbahce a invins-o pe Feyenoord acasa cu 1-0, insa a urmat esecul din Manchester. Totusi, jucatorii antrenorului Advocaat si-au revenit rapid si au triumfat de doua ori la rand in campionatul Turciei, ultima data cu 5-0 pe teren propriu, in duelul cu Karabukspor si a urcat pe locul 5 in clasament. Din acest motiv, ne asptetam sa vedem aceeasi echipa de start si joi seara. Va lipsi atacantul Fernandao si mijlocasul Tufan.

Manchester United

Am mentionat deja ca oaspetii din Manchester sunt lideri in Grupa A, dar sunt la egalitate de puncte cu Feyenoord, fiind singura echipa care a reusit sa-i invinga, in Rotterdam. Dupa aceea Manchester United s-a impus in fata celor de la Zorya cu 1-0, apoi cu 4-0 in partida cu Fenerbahce si acum este foarte aproape de o calificare in faza urmatoare. Ceea ce il ingrijoreaza cel mai mult pe antrenorul Mourinho, sunt rezultatele slabe din Premier League, unde dupa primele 10 etape, ocupa doar locul 8 in clasament, la 8 puncte distanta de liderii Manchester City, Liverpool si Arsenal. Etapa trecuta a remizat 0-0 cu Burnley, fiind cel de-al patrulea meci fara victorie, din campionat. In aceeasi perioada s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Ligii, pentru ca a trecut de rivala Manchester City. Din cauza accidentarilor, vor lipsi Bailly, Valencia, Smalling, Martial si Jones.

{{notification_msg}}