Europa League: Beşiktaş – Olympique Lyon

Analiza meciuri

Besiktas – Olympique Lyon

Joi seara vom afla care sunt semifinalistele din Europa League, pentru ca se vor juca toate sferturile. Dupa prima mansa toate echipele au sanse la calificare in faza urmatoare. Turcii de la Besiktas au de recuperat un gol, fiindca in partida din tur au pierdut cu 2-1 pe terenul celor de la Olympique Lyon.

Besiktas

Campioana Turciei regreta ca a ratat mai multe ocazii de poarta si pana in minutul 83 a condus, dar a incasat doua goluri in 3 minute. Acum este nevoita sa castige pentru a se califica, cu conditia sa nu se impuna la limita, iar adversara sa inscrie de doua ori. Besiktas este o echipa capabila de acest lucru, tinand cont ca se afla pe primul loc in campionat si nu a mai pierdut acasa de mult timp. Infrangerea din Lyon a fost prima pentru Besiktas, punand capat unei serii de 11 meciuri fara esec. Din acest motiv fanii cred ca echipa lor de suflet poate trece de Lyon, mai ales ca antrenorul Gunes il are la dispozitie pe Quaresma. Pe lista indisponibililor se afla Aboubakar si Marcelo.

Olympique Lyon

Am mentionat deja ca Lyon a triumfat cu 2-1 in meciul de acasa, profitand la maxim de greselile jucatorilor turci. Portarul Fabricio a avut unele interventii inexplicabile pe final si asa francezii pornesc cu un avantaj minim inaintea duelului din retur. Jucatorii antrenorului Genesio au jucat mult mai ofensiv in repriza secunda, tactica ce a dat rezultate. Weekend-ul trecut Lyon a intalnit-o pe Bastia, dar partida a fost intrerupta din cauza huliganilor. In prezent ocupa locul 4 in Ligue 1 si are doua puncte avantaj fata de urmaritoarea Bordeaux. Fundasul Rafael va lipsi pentru ca este suspendat. 

{{notification_msg}}