Europa League: Atletico Madrid - Arsenal

Analiza meciuri

Europa League: Atletico Madrid - Arsenal

Dupa un prim meci mult asteptat dintre cele doua echipe, despre care s-a si spus ca ar fi "finala dinaintea finalei", acum asteptam cu un entuziasm si mai mare meciul retur. In urma meciului de egalitate 1-1 din Londra, Atletico se poate declara satisfacuta, nu doar pentru rezultatului ci si din pricina faptului ca acestia au evoluat cu un jucator in minus inca de la inceputul meciului. Intre timp Atletico isi pastreaza pozitia a doua in clasamentul intern iar Arsenal pleaca invinsa dupa meciul de pe Old Trafford.

Atletico Madrid

Atletico si-a demonstra inca din primul meci calitatile la care exceleaza,  dovedind un fotbal defensiv atunci cand lucrurile nu se desfasoara in favoarea lor. Inca din minutul 10 al primei dispute au ramas in inferioritate numerica, dupa cele doua cartonase galbene primite de Vrsaljako, dar au fost pregatiti pentru o disputa dificila si au reusit sa se adapteze scenariului, rol important avand si portarul Oblak. Au reusit sa isi pastreze calmul dupa primirea golului, iar drept rasplata dupa toate eforturile lor de a ramane in meci Griezman a inscris golul egalizator. Toate acestea au fost realizate fara ajutorul antrenorului Simeone, el fiind trimis de pe banca pentru proteste. Intre timp acestia au batut Alaves cu scorul de 1-0.

Arsenal

Arsenal regreta cu certitudine faptul ca nu au reusit victoria in urma avantajului de pe teren propriu. Nu au reusit sa profite nici de superioritatea numerica, irosind o buna oportunitate de a-si asigura accederea in finala. Cu jumatate de ora inainte finalului, Lacazette a deschis scorul, dar in urma unei greseli impardonabile in aparare nu au reusit sa conserve rezultatul favorabil, iar acum trebuie sa remedieze situatia la Madrid. Cu siguranta dispun de motivatia necesara pentru a depasi Atletico, deodata ce singura lor oportunitate pentru a juca in Champions League sezonul viitor le-a ramas castigarea trofeului Europa League.

{{notification_msg}}