Europa League: AS Saint-Etienne – RSC Anderlecht

Analiza meciuri

AS Saint-Etienne – RSC Anderlecht

Este un duel din grupa C, intre doua favorite la calificare, avand in vedere ca in primul meci din aceasta faza, Anderlecht a invins-o acasa pe Qabala, in timp ce St.Etienne a remizat 1-1 cu Mainz. Va fi primul duel dintre aceste doua echipe.

AS Saint-Etienne

S-a calificat in grupele Europa League, dupa ce a trecut in tururile preliminare de AEK Atena si Beitar Jerusalim. In prima partida din grupe a terminat la egalitate 1-1 cu Mainz, multumita unui gol inscris pe finalul meciului, de catre atacantul Beric. Pe de alta parte, in campionat a fost infranta doar in prima etapa de catre Bordeaux si din 6 meciuri a inregistrat 3 victorii pe teren propriu si 3 remize in deplasare. Weekend-ul trecut s-a impus acasa in fata lui Lille cu 3-1 si a urcat pe locul 7 in clasament, la doua puncte distanta de ocupanta pozitie a 3 a, Toulouse. A fost o victorie foarte importanta, tinand cond ca antrenorul Ruffier se confrunta cu probleme de lot. Pe lista accidentatilor se regasesc multi jucatori printre care ii enumeram pe: Beric, Perrin, Polomat, Dabo, Pogba, Pierre-Gabriel, Saivet, Polomat, Lemoine si M’Bengue. O veste buna e ca au revenit Malcuit si Theophile-Catherin.

RSC Anderlecht

Are moralul afectat, deoarece a fost invinsa cu 2-1 in etapa precedenta din campionat, de ultima clasata Westerlo si s-a distantat la 4 puncte de liderul Waregem. Inainte de asta, jucatorii antrenorului Weiler au inregistrat 3 victorii si 3 remize, iar acum doua saptamani s-au impus cu 3-1 in fata celor de la Qabala, in primul meci din grupele Europa League. In play-off a eliminat-o pe Slavia Praga, castigand ambele confruntari, iar in startul sezonului a jucat in turul 3 preliminar Champions League, unde a fost oprita de rusii de la FK Rostov. Antrenorul Weiler nu se poate baza pe mai multi jucatori in disputa de joi seara printre care se numara: Appiah, Deschacht, Tielemans, Obradovic, Kawaya si Najar. 

{{notification_msg}}