Europa League: Anderlecht – Manchester United

Analiza meciuri

Anderlecht – Manchester United

Joi seara se vor juca toate sferturile de finala din Europa League si in unul din ele belgienii de la Anderlecht se confrunta cu Manchester United. Desigur englezii sunt favoriti la castigarea trofeului, fiindca asa se pot califica direct in grupele Champions League din sezonul urmator. United este pe locul 5 in Premier League, iar Anderlecht se afla pe prima pozitie din clasament, dupa primele doua partide din play-off. Ultima data aceste doua cluburi s-au intalnit in Champions League, in anul 2000, in faza grupelor si de fiecare data s-a impus echipa care a gazduit meciul.

Anderlecht

Acum sunt alti jucatori la ambele echipe, insa englezii au investit mult mai mult fata de belgieni, asa ca Anderlecht are sanse mici sa ajunga in faza urmatoare a competitiei. Totusi sa nu uitam ca in runda precedenta, Gent a reusit sa o elimine pe Tottenham, o echipa din topul clasamentului din Premier League, iar jucatorii lui Anderlecht vor sa incerce acelasi lucru, mai ales ca sunt intr-o forma deosebita. In prezent este liderul din campionatul Belgiei si vine dupa doua victorii si o remiza. Dupa faza grupelor, a trecut de cipriotii de la APOEL si de Zenit St.Petersburg. Este foarte important sa nu primeasca gol in duelul de joi seara. Antrenorul Weiler nu va putea conta pe Trebel si Najar.

Manchester United

Am mentionat deja ca oaspetii din Manchester sunt considerati favoriti la castigarea trofeului Europa League, tinand cont ca Roma si Tottenham au fost eliminate. S-a imbunatatit moralul echipei dupa victoria cu 3-0 din etapa trecuta , deoarece inainte a terminat la egalitate de doua ori acasa cu Everton si West Bromwich. In Premier League se lupta sa ajunga pe o pozitie ce duce in Champions League si momentan se afla pe locul 5, la 4 puncte distanta de Manchester City, ocupanta pozitiei a 4 a, insa United mai are un meci de disputat. Cu siguranta jucatorii antrenorului Mourinho vor da maximum pentru a obtine un rezultat favorabil. Pe lista accidentatilor se afla Jones, Mata, Rooney, Young, Lingard, Valencia si portarul de Gea.

{{notification_msg}}