Europa League: Ajax Amsterdam – Olympique Lyon

Analiza meciuri

Ajax Amsterdam – Olympique Lyon

Putem spune ca atat Ajax cat si Lyon sunt doua echipe surpriza care au ajuns in semifinalele acestei competitii. Ambele au evoluat in Champions League, insa Ajax a fost eliminata in preliminarii, iar Lyon dupa faza grupelor. Gazdele au trecut de  Copenhaga, Legia si Schalke, in rundele precedente, iar Lyon le-a lasat acasa pe Besiktas, Roma si AZ Alkmaar. Referitor la campionatele din care provin, Ajax este pe locul secund si are doar sanse matematice sa devina campioana, iar Lyon este pe pozitia a 4 a in Ligue 1 si isi doreste sa termine pe un loc ce o califica in cupele europene. Trebuie sa precizam ca s-au mai intalnit in doua duble din Champions League, in 2002 Ajax s-a impus de doua ori, iar in 2011 s-au conturat doua remize albe.

Ajax Amsterdam

Se concentreaza cel mai mult in Europa League, deoarece in campioant este la 4 puncte distanta de liderul Feyenoord cu doua etape inainte de final si doar un miracol o face campioana. Sansele i s-au spulberat in mare parte in meciul trecut cu PSV Eindhoven cand a pierdut, asa ca se va lupta sa termine pe pozitia secunda. Obiectivul este castigarea trofeului si trebuie sa precizam ca a trecut in fazele eliminatorii de Copenhaga, Legia si Schalke. Ultima dubla cu nemtii a fost foarte interesanta fiindca in partida retur era condusa cu 2-0 si a reusit in reprizele de prelungiri sa marcheze, cu un om mai putin pe teren si sa se califice.Viergevera si Veltman vor absenta pentru ca sunt suspendati din cauza cartonaselor primite.

Olympique Lyon

Se lupta pe doua fronturi, insa este clar ca nu o vom vedeam pe Lyon in sezonul urmator in Champions League, daca nu va castiga trofeul Europa League. In campionat este pe pozitia a 4 a si i-a ramas sa se lupte doar pentru un loc ce duce tot in aceasta competitie. A pierdut doua meciuri la rand in Ligue 1, pe teren propriu si moralul echipei este putin afectat. Esecul cu Lorient cu 4-1 a fost mai greu de digerat, dupa care a urmat infrangerea cu 2-1 in fata liderului Monaco. In sferturile Europa League a eliminat-o pe Besiktas, dupa loviturile de la 11 metri. Pe lista indisponibililor se afla Depay si Lacazette. 

{{notification_msg}}