Euro 2016: Ucraina – Irlanda de Nord

Analiza meciuri

Ucraina – Irlanda de Nord

Ambele au inceput acest Campionat European cu o infrangere, in ca nu au reusit sa inscrie. Ucraina a pierdut cu 2-0 in fata detinatoarei Cupei Mondiale, Germania, iar Irlanda de Nord a fost infranta la limita cu 1-0, de catre Polonia. Asadar cu o noua infrangere aceste doua nationale isi pot lua ramas bun de la Euro. Ucraina a evoluat destul de bine in primul duel, insa nu a putut obtine nici macar 1 punct. Infrangerile din partidele precedente au pus capat unei serii de rezultate pozitive pentru ambele echipe. Ucrainienii au avut parte de 6 meciuri fara sa fie invinsi, in timp ce Irlanda de Nord, nu a fost pierdut 12 meciuri la rand. Ultima intalnire directa dintre aceste nationale, a fost in preliminarii de la Euro 2004, cand cele doua dueluri s-au incheiat cu o remiza alba. Inainte de asta au mai fost doua partide amicale in care ucrainienii au triumfat de doua ori.

Ucraina

A pierdut cu 2-0 prima partida de la Euro, insa a jucat foarte bine, reusind sa o faca pe Germania sa tremure de mai multe ori. Ucraina a primit primul gol destul de repede, insa a avut cateva sanse de egalare pe care le-a irosit. In repriza secunda a incasat cel de-al doilea gol, in minutele de prelungire. Jucatorul meciului a fost portarul nemtilor, Neuer, care a salvat echipa sa in nenumarate randuri, sa nu primeasca gol. Dupa ce a obtinut calificarea la Euro, Ucraina a castigat 4 partide de pregatire. Sa nu uitam ca a eliminat-o pe Slovenia la baraj. Presiunea cea mai mare va fi pe ucranieni in duelul cu Irlanda de Nord, care este considerata cea mai slaba adversara din grupa, asa ca ne asteptam sa vedem un meci interesant. Daca vor juca la fel ca in confruntarea cu Germania are sanse mari sa obtina cele 3 puncte. Antrenorul Fomenko a anuntat unele modificari in primul 11 si este posibil sa-l vedem pe Seleznev in locul lui Zozulya, iar Garmash si Zinchenko vor fi si ei pe teren.

Irlanda de Nord

A evoluat grozav in preliminarii, dar si in partidele amicale, acumuland o serie de 12 meciuri fara infrangere. In primul duel de la Campionatul European a dezamagit, fiindca a jucat foarte slab. S-a aparat tot meciul cu Polonia, in care nu a avut putine faze in atac si a fost de mirare faptul ca a pierdut doar cu 1-0. A primit golul la inceputul reprizei secunde avand timp sa egaleze, dar a folosit o tactica gresit, in care a mizat doar pe contraatac si au asteptat greseli din partea adversarilor, ceea ce nu s-a intamplat. Ciudat este faptul ca aceasta echipa a jucat ofensiv in preliminarii, unde a marcat aproape in fiecare meci, iar acum la Euro a practicat un joc total diferit. Acum va avea sansa sa se revanseze fata de proprii fani, pentru ca in celalalt meci cu Germania este clar ca nu poate avea mari pretentii. Va trebui sa joace mai ofensiv cu Ucraina, motiv pentru care ne asteptam la schimbari in primu 11. Ne asteptam sa-i vedem in teren din startul partidei pe atacantul Washington si pe mijlocasul Dallas.

{{notification_msg}}