Euro 2016: Tara Galilor – Slovacia

Analiza meciuri

Tara Galilor – Slovacia

Sambata se vor intalni intr-un duel din grupa B, doua echipe nationale debutante la Euro, Tara Galilor si Slovacia. Ambele au jucat o data la o Cupa Mondiala, insa acum va fi prima data cand vor fi prezente la un Campionat European, dupa ce in grupa din preliminarii din care au facut parte, au terminat pe locul 2. Va fi cea de-a treia intalnire directa, primele doua fiind in preliminariile pentru Euro 2008, cand fiecare a castigat in calitate de echipa oaspete.

Tara Galilor

A meritat din plin aceasta calificare, dupa ce a reusit sa termine pe pozitia secunda intr-o grupa din care au facut parte cateva echipe bune. A pierdut prima data cu Bosnia-Hertegovina, abia in penultimul meci de calificare, iar din duelurile cu Belgia a obtinut 4 puncte. In toate cele 10 meciuri din preliminarii a incasat doar 4 goluri. In ultimele 4 partide amicale, a remizat 1-1 o singura data acasa cu Irlanda de Nord, iar in celelalte 3 a pierdut in fata Olandei cu 3-2, Ucrainei cu 1-0, iar Suedia a invins-o cu un scor de neprezentare, 3-0. Este adevarat ca in acea partida a lipsit cei mai bun jucator, Bale, care in confruntarea cu Slovacia ca fi prezent, alaturi de Ramsey. Nu se stie daca ii vom vedea pe teren pe mijlocasii Ronson-Kanu si Ledley.

Slovacia

Debuteaza la un Campionat European, iar acum 6 ani la Cupa Mondiala din Africa de Sud a reusit sa treaca de faza grupelor. Au urmat doua esecuri in urmatoarele doua campanii de calificare, iar in preliminariile pentru Euro 2016 a fost pe primul loc in grupa, o lunga perioada de timp. S-a relaxat spre final si a fost depasita de Spania, dar cu siguranta Slovacia este satisfacuta ca a terminat pe pozitia secunda si s-a calificat direct la acest turneu final din Franta. Intre timp a avut evolutii bune in meciurile amicale, avand o serie de rezultate pozitive cu 4 victorii si 3 remize. In partida precedenta a terminat la egalitate 0-0 cu Irlanda de Nord, fapt ce ne arata ca nu-i place se joace impotriva echipelor ce au un stil englezesc de joc. Jucatorii Gyomber si Hubocan sunt accidentati si probabil vor fi inlocuiti cu Durica si Skrtel.

{{notification_msg}}