Euro 2016 – semifinala: Portugalia – Ţara Galilor

Analiza meciuri

Portugalia – Tara Galilor

Putina lume se astepta sa vada aceste doua echipe in semifinalele Campionatului European din Franta, dar trebuie sa recunoastem ca au mertitat aceasta calificare prin disciplina pe care au aratat-o in fiecare partida. Acum au sansa de a ajunge in marea finala. Portugalia nu a mai castigat de ceva vreme un meci in timpul regulamentar. In sferturile de finala a trecut de Polonia dupa loviturile de la 11 metri, iar Tara Galilor spre uimirea tuturor a invins-o pe Belgia cu scorul de 3-1. Trebuie sa precizam ca va fi cea de-a doua confruntare dintre aceste doua nationale. Prima data s-au intalnit intr-un meci amical acum 16 ani, castigat de portughezi cu 3-0.

Portugalia

Acum diferenta dintre aceste doua echipe este mult mai mica, dupa cum a aratat Tara Galilor in duelul cu Belgia, ca este o adversara dificila, denota ca portughezii trebuie sa fie foarte atenti pentru a se califica mai departe. Portugalia a trecut de grupe, fiind una din cele mai bune echipe pozitionate pe locul 3, cu 3 rezultate de egalitate, apoi a reusit sa o elimine pe Croatia in optimi, dupa un gol marcat de Quaresma in minutul 117. In sferturile de finala a fost condusa de Polonia inca din minutul 2, dar multumita reusitei mijlocasului Sanches a egalat in minutul 33. Dupa cele 90 de minute tabela a aratat scorul 1-1, iar in reprizele de prelungire nu s-a intamplat nimic, asa ca soarta meciului s-a decis dupa loviturile de pedeaspsa. Portughezii au marcat de 5 ori la rand si s-au calificat in semifinala. Pereira il va inlocui pe W.Carvalho care este suspendat, insa nu se stie daca ii vom vedea pe teren pe mijlocasul Gomes si fundasul Guerreiro, pe motiv ca ambii acuza unele accidentari.

Tara Galilor

A scris istorie, prin acest mare succes, reusind sa ajunga in semifinalele Euro 2016, la prima participare a sa la un Campionat European. Trebuie sa mentionam ca a mertitat pe deplin aceasta calificare, tinand cont ca a castigat grupa din care a facut parte, in optimi a trecut de Irlanda de Nord cu o victorie la limita 1-0, iar in sferturi a eliminat-o pe Belgia cu scorul 3-1. A fost condusa in acea partida cu 1-0, dar si-a revenit si a inscris goluri frumoase pe contraatac, prin Vokes si Robson-Kanu. Mijlocasul Ramsei si fundasul Davies au primit cartonas galben si vor lipsi in semifinala, insa probabil vor fi inlocuiti de King si Collins. Ne asteptam ca antrenorul Coleman sa mizeze din nou pe loviturile fixe si pe contraatucuri rapide, asa cum a facut-o si pana acum. 

{{notification_msg}}