Euro 2016: România – Elveţia

Analiza meciuri

Romania – Elvetia

Miercuri se vor juca ambele meciuri din grupa A, iar in primul din ele se va intalni Romania, care a fost invinsa in primul meci de catre Franta, cu Elvetia care a castigat cu 1-0 in partida precedenta cu Albania. Din aceste motive, este clar ca nationala Romaniei se afla sub presiune si ne asteptam sa o vedem cat mai mult in ofensiva. Acum 4 ani de zile, aceste doua echipe nationale s-au confruntat intr-un meci amical, care s-a incheiat cu victoria romanilor, cu scorul de 1-0.

Romania

Are nevoie mare de puncte, insa credem ca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate, avand in vedere ca in ultima partida va juca impotriva Albaniei, iar in acelasi timp Elvetia se va duela cu Franta. Este posibil ca francezii sa aiba nevoie doar de un punct din acel meci, asa ca pentru Romania este foarte important sa castige confruntarea de miercuri cu Elvetia, pentru ca in ultima disputa cu Albania, sa fie mai relaxata. Trebuie sa precizam ca nationala Romaniei a lasat o impresie foarte buna dupa meciul de deschidere de la Euro, pentru ca in minutul 89 era la egalitate cu gazda turneului. Jucatorul francez Payet a reusit sa-l invinga pe Tatarusanu dupa o executie de exceptie si datorita lui, Franta a castigat cele 3 puncte. Jocul bun facut de elevii selectionerului Iordanescu este incurajator si da sperante suporterilor in meciul cu Elvetia, insa este nevoie de mai multe faze in atac, asa ca ne asteptam sa vedem modificari in echipa de start.

Elvetia

A obtinut cele 3 puncte in primul meci cu Albania, dupa o victorie la limita, datorita golului inscris in startul partidei de catre fundasul Schar. Jucatorii antrenorului Petkovic au devenit mai relaxati in minutul 36 cand jucatorul Albaniei, Cana, a fost eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben si toata lumea se astepta ca Elvetia sa castige usor duelul. Nu a fost asa, pentru ca Albania a fost periculoasa si cu un om mai putin pe teren, creandu-si numeroase faze de contraatac. In finalul partidei a fost foarte aproape sa smulga un rezultat de egalitate, dar portarul elvetian, Sommer, a avut cateva interventii exceptionale care au facut ca cele 3 puncte sa fie ale Elvetiei. Din cauza lotului, elvetienii pot avea mari probleme in meciul cu Romania, pentru ca intalnesc o adversara mai buna decat Albania. Ne asteptam ca antrenorul Petkovici sa faca cateva modificari in primul 11 si probabil Dzemaili si Bahremi vor juca la mijloc, pe posturile jucatorilor Frei si Fernandes.

{{notification_msg}}