Euro 2016: Germania – Polonia

Analiza meciuri

Germania – Polonia

Avand in vedere ca ambele echipe au castigat primul meci, cu siguranta acesta va fi un derby al grupei, deoarece cu o victorie putem afla cine se va califica in faza urmatoare. Germania este o nationala puternica, insa nu putem spune ca a stralucit pana acum, dar echipele mari castiga si cand nu joaca bine, lucru ce s-a vazut si meciul trecut. Polonia s-a luptat mult cu Irlanda de Nord pentru a obtine victoria, deoarece adversara sa, a practicat un joc defensiv. Atat Germania, cat si Polonia, au intampinat dificultati in partidele de pregatire pentru Campionatul European. Au facut parte din aceeasi grupa in preliminarii, in care Germania a terminat prima, iar Polonia s-a clasat pe pozitia secunda. In duelurile din campania de calificare Polonia a castigat cu 2-0 acasa, iar Germania cu 3-1 pe propriul teren. Trebuie sa precizam ca aceste doua nationale s-au confruntat si la Cupa Mondiala din 2006, nemtii obtinand victoria cu 1-0.

Germania

A obtinut victoria in prima partida de la Euro, dar nu a facut un meci grozav. A practicat un fotbal asemanator cu cel din preliminarii, in care a triumfat de multe ori, dar nu a aratat ca o campioana mondiala. Infrangerea cu Slovacia i-a ingrijorat pe nemti dar in ultimul meci amical a invins-o pe Ungaria cu acelasi scor cu care a castigat si cu Ucraina primul duel de la Euro. Antrenorul Low a optat pentru o formative de start cu atacantii clasici, iar acum este criticat pentru asta, insa Germania a reusit sa obtina cele 3 puncte. Este posibil sa vedem in meciul cu Polonia, schimbari in primul 11, deoarece Hummels este apt de joc. Probabil antrenorul Low va incepe partida tot cu aceeasi atacanti, iar Gomez va fi pe banca de rezerve.

Polonia

Polonezii au obtinut cele 3 puncte din primul duel cu Irlanda de Nord si sunt tot mai aproape de o calificare, insa mai au nevoie de cateva puncte pentru a fi siguri de acest lucru. Va trebui sa se dueleze in meciurile urmatoare cu adversari mai puternici si va fi mult mai greu sa castige puncte. In prima confruntare, polonezii au controlat meciul, deoarece adversara sa a jucat deschis si a avut o posesie slaba. Golul victoriei a fost inscris la inceputul reprizei secunde de catre atacantul Milik. Lewandowski nu a putut face mare lucru, deoarece nu a prins o zi buna si a fost blocat mai tot timpul de catre adversari. Surprinzatoare a fost decizia antrenorului Nawalka care a inceput meciul cu tanarul Kapustka in teren, iar Zielinski si Grosicki au fost rezerve. Vom vedea cine va apara poarta polonezilor, pentru ca Szczesni este accidentat, iar antrenorul trebuie sa aleaga intre Fabianski si Boruc, doi portari foarte buni. Nu ne asteptam sa vedem alte modificari in primul 11.

{{notification_msg}}