Euro 2016: Elveţia – Polonia

Analiza meciuri

Elvetia – Polonia

Dupa meciurile jucate in grupa, a venit timpul pentru duelurile eliminatorii din optimi. In unul dintre ele, se vor intalnit doua echipe care au terminat pe locul 2 in grupa. Ambele sunt neinvinse, insa Polonia a acumulat 7 puncte, cu doua mai mult decat elvetienii. Ultima intalnire directa a fost una amicala, acum 2 ani de zile care s-a incheiat cu scorul 2-2, iar inainte aceste doua nationale s-au mai confruntat de 3 ori si de fiecare data polonezii au fost invingatori.

Elvetia

Elvetienii asteapta o victorie in fata Poloniei si au ocazia acum in Franta, intr-un meci important ce ii pot duce in sferturile de finala de la Euro. Putini se asteptau ca Elvetia sa ajunga aici, la cum a jucat in duelurile de pregatire, dar in primele doua partide de la acest Campionat European a intalnit adversari mai accesibili precum Albania cu care a castigat si Romania cu care a remizat. In ultima partida din faza grupelor a jucat impotriva gazdei, Franta, care era deja calificata, avand 6 puncte. Scorul final a fost 0-0 si era de asteptat ca francezii sa joace mai relaxat. Selectionerul Petkovic a fost nevoit sa introduca in teren cei mai buni jucatori pentru ca nu era decisa calificarea. Acum ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start si in confruntarea din optimi cu polonezii.

Polonia

Era de asteptat ca Polonia si Ucraina sa se lupte pentru locul 2 din grupa, avand in vedere s-a duelat cu fosta campioana mondiala, Germania, si cu Irlanda de Nord, o debutanta la Euro. In prima partida Polonia a castigat cu 1-0 in fata Irlandei de Nord, dupa care a remizat fara goluri cu Germania, iar in ultimul meci cu Ucraina a evoluat fara presiune, deoarece ucrainienii erau deja eliminati, pentru ca au fost infranti in primele doua dispute. Datorita golului inscris de Blaszczykowski a castigat acel meci cu 1-0. In acest fel a terminat pe pozitia secunda in grupa, la egalitate de puncte cu nemtii. Trebuia sa precizam ca polonezii nu au incasat nici un gol pana acum, ceea ce denota ca au o defensiva bine pusa la punct. Mijlocasul Kaputska este suspendat, iar in poarta il vom vedea tot pe Fabianski.

{{notification_msg}}