Euro 2016: Croaţia – Portugalia

Analiza meciuri

Croatia – Portugalia

Al treilea meci din optimi va fi un duel intre doua echipe nationale care puteau fi considerate favorite inaintea acestui turneu final. Ambele sunt prezente de ceva timp la cele mai importante competitii si au in lot jucatori de mare valoare. Croatia a terminat prima in grupa, in fata fostei campioane a Europei, Spania, in timp ce Portugalia a intampinat dificultati in meciurile anterioare, calificandu-se in optimi de pe locul 3. In ultimele 3 confruntari directe dintre aceste echipe, Croatia a fost infranta. Ultima data a fost intr-un duel amical care s-a incheiat cu scorul de 1-0 si marcator a fost Cristiano Ronaldo.

Croatia

Din nou Ronaldo va fi cel mai periculos jucator pentru Croatia, mai ales ca defensiva nu functioneaza foarte bine si face greseli precum in partida cu Cehia, cand a primit doua goluri intr-un interval scurt de timp. In acel fel, Croatia a pierdut sansa sa fie singura echipa cu 3 victorii in faza grupelor. Totusi elevii selectionerului Cacic au impresionat cand au reusit sa o invinga pe Spania cu 2-1. Au dominat meciul si cu Turcia pe care l-au castigat cu 1-0, insa cu Cehia s-a trezit egalata pe finalul meciului. A intalnit un adversar mai accesibil in optimi, datorita faptului ca a castigat grupa din care a facut parte. Ne asteptam ca antrenorul Cacic sa trimita in teren cel mai puternic prim 11.

Portugalia

A dezamagit in duelurile din grupe si a fost una din echipele ce s-a calificat in optimi de pe locul 3. Referitor la echipele ce au terminat pe pozitia a 3 a in grupa cu 4 puncte, le includem pe Slovacia si Irlanda, insa Portugalia si Irlanda de Nord au avut avantaj in fata Turciei si Albaniei. Este adevarat ca Portugalia a fost foarte aproape sa termine pe locul 2, dar Islanda a invins-o pe Austria cu 2-1 cu un gol marcat in ultimul minut al meciului. Jucatorii selectionerului Santos au remizat 3-3 cu Ungaria si au pierdut sansa de a castiga grupa. Inainte de acel duel a terminat la egalitate 1-1 cu Islanda si 0-0 cu Austria. Ronaldo a inscris de doua ori in poarta Ungariei, dar a ratat un penalty in partida cu austriecii. Cu siguranta antrenorul Santos va face modificari in echipa de start, mai ales in defensiva, iar in atac probabil va juca Quaresma pe postul lui Joao Mario.

{{notification_msg}}