Euro 2016: Cehia – Croaţia

Analiza meciuri

Cehia – Croatia

Acest meci este foarte important pentru Cehia, deoarece o noua infrangere ar insemna parasirea competitiei, in timp ce Croatia este un pic mai relaxata, fiindca a triumfat in primul duel cu Turcia. Putem spune ca Cehia a avut un adversar dificil, fosta campioana a Europei, dar a fost foarte aproape sa smulga un punct, pe cand Croatia a facut un meci bun impotriva Turciei pe care l-a castigat cu 1-0. In ultima runda din grupe, Cehia o va intalni pe Turcia, iar Croatia pe Spania. Ambele nationale au evoluat bine in partidele de pregatire dinaintea Campionatului European. Aceste doua echipe s-au intalnit ultima data in anul 2011, intr-un duel amical castigat de croati cu scorul de 4-2.

Cehia

Nu putem spune ca a dezamagit in prima confruntare de la Euro, in ciuda faptului ca a pierdut. Antrenorul Vrba a asezat o echipa defensiva, care a incercat sa dea lovitura pe contraatac, doar ca in fata unui adversar ca Spania, totul este dificil. Cehia si-a creat cateva ocazii de poarta, putand egala pe finalul meciului, insa nu a reusit sa marcheze. Din pacate a primit unicul gol al partidei in ultimele minute, dupa o lovitura de cap a spaniolilor si asa au pierdut. A fost salvata de multe ori de portarul P.Cech, deoarece Spania a dominat si a avut multe faze in atac. In primul meci antrenorul Vrba i-a inclus in primul 11 pe Hubnik, Gebre Selassie, Kaderabek si Rosicky care au fost nevoiti sa joace defensiv. Ne asteptam ca de aceasta sa o vedem pe Cehia mai mult in atac, pentru ca din echipa de start vor face parte Dockal si Suchy, iar un alt motiv ar fi nevoia mare de puncte.

Croatia

Este una din echipele care a evoluat cel mai bine in primul meci de la Euro. Nu a avut un adversar foarte puternic, dar a aratat ca poate fi una din surprizele acestui Campionat European. In meciurile amicale dinaintea turneului a fost invingatoare in 6 din 7 partide, castigand si in fata Turciei tot intr-unul din acele meciuri, doar ca atunci pe banca tehnica se afla antrenorul Ante Cacic. Si-a creat in acel duel multe ocazii, in care croatii au jucat cu Modric la mijloc si cu Corluka in aparare. Antrenorul Cacic l-a introdus si pe Brozovic in teren care a dat un plus pe linia de fund. Va lipsi capitanul Srna in confruntarea cu Cehia, care probabil va fi inlocuit de Vrsaljko.

{{notification_msg}}