Euro 2016: Belgia – Italia

Analiza meciuri

Belgia – Italia

Al doilea meci din Grupa E, ne aduce un super duel intre talentatii jucatori ai Belgiei si o nationala a Italiei experimentata, de la care se astepta sa joace mai ofensiv la acest turneu final. Ambele s-au calificat direct la Euro, dupa ce au castigat grupa din care au facut parte in preliminarii si din aceste motive pot fi considerate favorite sa treaca cel putin in faza urmatoare la acest Campionat European. Ultima intalnire directa a fost intr-un meci amical anul trecut, pe care Belgia l-a castigat cu 3-1, iar in urma cu 7 ani Italia a triumfat cu acelasi scor, tot intr-o partida de pregatire.

Belgia

A progresat foarte mult in ultima vreme, fiind recent pe locul 1 in clasamentul FIFA, cu toate ca nu a realizat nici o performanta la un turneu final. Fanii belgieni spera ca acest lucru sa se intample acum, la Campionatul European din Franta, deoarece echipa nationala a Belgiei are la dispozitie o generatie talentata de jucatori. Referitor la preliminarii am zis deja ca a terminat prima in grupa din care au mai facut parte: Tara Galilor, Cipru, Bosnia Hertegovina, Andora si Israel, dupa care in cele 5 dueluri amicale a triumfat de 3 ori si a remizat o data. In ultima parte a perioadei de pregatire, s-a impus in fata Norvegiei si a Elvetiei si a terminat la egalitate 1-1 cu Finlanda. Trebuie sa mentionam ca in aceste confruntari, antrenorul Wilmots a schimbat echipa de start in nenumarate randuri si din cauza ca s-a confruntat cu probleme in ceea ce privesc accidentarile suferite de unii jucatori. Va absenta Vermaelen, pentru ca nu s-a recuperat complet. Kompany, Boyata si Lombaerts nu au fost inclusi in lotul pentru Euro 2016.

Italia

Punctul forte al nationalei Italiei il reprezinta marea expierenta pe care a acumulat-o de-a lungul anilor, participand la aproape toate competitiile importante si avand rezultate bune. De asemenea sunt prezenti si jucatorii Chiellini, Bonucci, Bufon si Barzagli care au fost desemnati recent campioni ai Italiei, dupa ce Juventus a castigat al 5 lea titlu consecutiv. Totusi trebuie sa fie foarte atenta pentru ca face parte dintr-o grupa destul de dificila, alturi de Belgia, Irlanda si Suedia. Selectionerul Conte este optimist si spera ca echipa pe care o antreneaza sa ajunga cat mai departe la acest turneu final. Italia a castigat grupa din preliminarii, dupa ce a obtinut 7 victorii si de 3 ori a terminat la egalitate. In 4 partide de pregatire, a remizat de doua ori si tot de doua ori a fost invinsa. Au urmat meciurile cu Scotia si Finlanda pe care le-a castigat si i-a ridicat moralul inainte de acest Campionat European. Ne asteptam sa vedem in teren aceeasi echipa de start ca in precedentele doua partide.

{{notification_msg}}