Euro 2016: Belgia – Irlanda

Analiza meciuri

Belgia – Irlanda

Al doilea meci din grupa E va fi un duel intre doua echipe care au jucat diferit in prima lor partida de la acest Campionat European. Belgia a fost invinsa cu 2-0 de catre Italia, iar Irlanda a evoluat mai bine decat Suedia, dar rezultatul final a fost 1-1. Asadar ambele echipe au mare nevoie de puncte, pentru a mai putea spera la calificare, in special Belgia care e considerata una din favoritele de la Euro. S-au intalnit ultima data in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1998, in Irlanda a fost egal 1-1, iar Belgia a castigat acasa cu 2-1.

Belgia

Au progresat mult in ultima vreme, ba chiar a fost si pe locul 1 in clasamentul facut de FIFA, cu toate ca nu a realizat nici o performanta la un turneu final. Fanii belgieni spera ca acest lucru sa se intampla acum, in Franta, mai ales ca fac parte din echipa nationala multi jucatori tineri si talentati. Belgia a pierdut cu 2-0 meciul cu Italia din debutul de la acest Campionat European. Asadar s-a vazut ca nationala Belgiei nu este o echipa compacta, chiar daca antrenorul Wilmots are la dispozitie jucatori de calitate. Nu este totul pierdut, pentru ca mai sunt doua meciuri cu Irlanda si Suedia, pe care daca le castiga, se califica in faza urmatoare. Din acest motiv ne asteptam sa vedem modificari in primul 11.

Irlanda

A aratat destul de bine in confruntarea cu Suedia, mai ales in atac. In minutul 71, fundasul Clark a comis o greseala care a costat-o pe Irlanda doua puncte, pentru ca a deviat in poarta sutul lui Ibrahimovic, iar rezultatul final a fost egal. Evolutia Irlandei a fost surprinzatoare si ne asteptam sa o vedem jucand bine si in celelalte doua meciuri, daca jucatorii vor fi mai atenti in aparare. A fost periculoasa la fazele fixe, dar si pe contraatac, reusind sa marcheze prin Hoolahan. Credem ca antrenorul O’Neill va folosi o tactica defensiva in fata Belgiei, iar echipa de start va fi aceeasi ca si in partida precedenta.

{{notification_msg}}