Euro 2016: Anglia - Rusia

Analiza meciuri

Anglia – Rusia

Primul meci mai important de la Euro se va juca sambata seara, cand in grupa B o fosta campioana mondiala, Anglia, o va intalni pe Rusia. Aceste doua nationale sunt favorite sa treaca de grupe, avand in vedere ca vor avea de jucat cu adversare modeste precum Slovacia si Tara Galilor. Trebuie sa adaugam ca aceste echipe s-au intalnit in preliminariile pentru Euro 2008, ambele reusind sa triumfe in duelul de pe teren propriu.

Anglia

De aceasta data nici una din echipe nu poate fi considerata gazda si va fi interesanta aceasta confruntare de pe teren neutru, insa ne asteptam sa vedem in tribune mai multi suporteri englezi decat rusi. Anglia a stralucit in preliminarii, dupa cum s-a vazut si in golaverajul pe care l-a avut, 31 de goluri marcate si 3 primite. Jucatorii antrenorului Hodgson au dominat clar, in toate cele 10 partide pentru calificare, continuand evolutia grozava si in meciurile amicale, in care au triumfat de 5 ori si de doua ori au terminat la egalitate cu Olanda acasa si cu Spania in deplasare. In ultimele 3 dueluri jucate acasa, Anglia s-a descurcat destul de bine in fata Turciei, Portugaliei si Australiei, meciuri in care antrenorul Hodgson a folosit o echipa foarte tanara. Din aceste motive multi cred ca Anglia este una din favoritele castigarii Campionatului European, mai ales daca Vardy, Kane si Rooney vor fi in forma. Singurul jucator care probabil va lipsi in meciul cu Rusia, este fundasul Bertrand.

Rusia

S-a luptat mult sa ajunga la acest turneu final din Franta si a terminat pe locul 2 in grupa din preliminarii, dupa ce a reusit sa obtina 4 victorii la rand. In mare parte aceasta calificare i se datoreaza si antrenorului Slutski care a antrenat si echipa CSKA Moscova in acelasi timp, si a avut rezultate deosebite. A venit pe banca tehnica a nationalei Rusiei, pe finalul campaniei de calificare, insa a reusit sa triumfe de 4 ori. In ultimele partide amicale, Rusia a aratat ca are mai multe puncte slabe, castigand doar o singura data si tot o data remizand in cele in 5 jocuri de pregatire. Intre timp Rusia a pierdut mai multi jucatori importanti care s-au accidentat, fiind o problema destul de mare pentru antrenorul Slutski care va trebui sa-i inlocuiasca si sa aiba parte de rezultate satisfacatoare la acest Campionat European. Sansele sa treaca de faza grupelor au scazut drastic in ultima vreme, deoarece pe lista accidentatilor se afla jucatorii: Denisov, Cheryshev, Dzagoev si Zhirkov. 

{{notification_msg}}