Euro 2016: Albania – Elvetia

Analiza meciuri

Albania – Elvetia

In al doilea meci al grupei A, Albania va fi fata in fata cu Elvetia, pentru a 3 a oara in istorie. Ambele au terminat pe locul 2 in grupa din preliminarii si s-au calificat direct la acest turneu final. Ultima data Albania si Elvetia s-au intalnit in campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2006, elvetienii fiind castigatori atat in tur, cat si in retur.

Albania

A progresat mult in ultima vreme, drept urmare a obtinut aceasta calificare istorica la o competitie de o asemenea importanta. Albania a avut parte de un start grozav in preliminarii, reusind sa castige in deplasarea din Portugalia, dar si in duelul cu Serbia a facut un pas mare spre calificare. In ambele confruntari cu Danemarca a terminat la egalitate. Aceasta calificare s-a datorat cel mai mult jocului defensiv pe care l-a facut, asa ca nu avem asteptari de la ea, la acest turneu din Franta. Experimentatul antrenor italian de Biasi, a facut din Albania o echipa compacta, care joaca foarte bine in aparare si se bazeaza pe contraatacuri rapide. Din cele 4 partide amicale pe care le-a disputat, a obtinut doua victorii si de doua ori a fost infranta. Acum cu Elvetia, cu siguranta va incerca sa marcheze pentru a obtine macar 1 punct.

Elvetia

A fost gazda Campionatului European din 2008, iar acum va fi prezenta pentru a 4 a oara la Euro. Elvetia ne-a obisnuit sa o vedem jucand la Campionatele Mondiale, calificandu-se de 3 ori consecutiv, iar acum doi ani in Brazilia, a trecut de faza grupelor. Atunci a fost pe banca tehnica antrenorul Hitzfeld care a parasit echipa intre timp, iar acum bosniacul Petkovic este selectionerul. Elvetienii au intampinat cateva probleme in primele meciuri din preliminarii, insa au resit sa termine in grupa pe locul 2 si s-au calificat direct. In ultimele meciuri de calificare, Elvetia a obtinut 7 victorii si doar o singura data a fost invinsa, insa in duelurile amicale cu Bosnia-Hertegovina, Slovacia, Belgia si Irlanda a evoluat destul de modest. A reusit sa castige acasa cu Moldova si cu Austria. Ramane de vazut cum se va descurca la acest Euro, pentru ca este favorita in fata Albaniei, dar si a Romaniei.

{{notification_msg}}